Mr. Nordic var på besøg i Aalestrup

Foreningen Norden og Aalestrup Menighedsråd samlede over 100 til en aften med Bertel Haarder i sognehuset.

Bertel Haarder samlede en fyldt sal i sognehuset

AALESTRUP: Foreningen Norden og Aalestrup Menighedsråd har i længere tid, forsøgt at få den karismatiske politiker, forhenværende folketingsmedlem og minister, Bertel Haarder, til Aalestrup. Med Per Bisgaard som mellemmand lykkedes det så sidste onsdag, at finde et hul i den travle “pensionist'” ellers overfyldte kalender.

Det skulle vise sig, at være et godt valg. Over 100 tilhørere var klar i Sognehuset, da Bertel Haarder indledte sit foredrag.

Emnet var “Bertel Haarder – dansker, skandinav og europæer!”

Formanden for Aalestrup Menighedsråd, Anne-Marie Sørensen bød velkommen.

Aftenen blev dog indledt med en sang, som den sangglade politiker havde valgt. Bertel Haarder er vokset op på Rønshoved Højskole ved Flensborg Fjord, hvor faderen var højskoleforstander. Og der var det en tradition at indlede dagen med sangen ”Som en rejselysten flåde”.

Bertel Haarder bragte i sin tale tilhørerne tilbage til krigen i 1864 og frem til nutiden, med krige, guldalderperioder for kunst og kultur og selvfølgelig politik, bl. a. tiden efter Anden Verdenskrig i 1948, hvor der blev indgået samarbejder på tværs af landene og frem til Danmarks indtræden i Fællesmarkedet i 1972.

Norden
Bertel Haarder har gennem sin lange politiske karriere været minister for mange områder, men det der står hans hjerte nærmest er det nordiske samarbejde, som han synes skal styrkes i højere grad. Han har bl. a. været præsident for Nordisk Råd og har i den grad sat sit spor på området og omtales som ”Mr. Nordic”.

Bertel Haarder synes, at der har været for meget splittelse i det nordiske samarbejde. Han mener, at man skal samarbejde og stå mere sammen for at få mere indflydelse.

– Vi har vi en størrelse, med tilsammen 28 millioner indbyggere, der virkelig kan få langt større indflydelse, sagde Bertel Haarder. Men der mangler politik og engagement på området.

Han håbede, at Foreningen Norden vil være med til at lægge et mere folkeligt pres.

Vi skal se mulighederne og ikke problemerne, fortsatte Bertel Haarder. Pippi Langstrømpe har gjort det godt for det nordiske samarbejde!

Efter kaffepausen blev der lagt op til spørgsmål fra tilhørerne, og ind imellem blev der sunget nordiske sange fra Højskolesangbogen. Og der blev fortalt spøjse historier, som ping-pong mellem Per Bisgaard og Bertel Haarder.

Formanden for Foreningen Norden, Kirsten Bollerup, afsluttede aftenen med at takke Bertel Haarder for at tage turen til Aalestrup, og for en spændende og inspirerende aften.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!