Møldrup: S-bestyrelse har nedlagt deres hverv

Mads Panny og Mette Nielsen sammen på kampagnesporet for Socialdemokratiet til kommunalvalget i 2021. Nu har Mette Nielsen dannet ny borgerliste og meldt sig ud af sit parti gennem 18 år efter et indlæg fra sin tidligere partifælle på generalforsamlingen. (Arkivfoto)

MØLDRUP: Generalforsamlingen i Socialdemokratiet i Viborg Kommune endte med drama, da vælgerforeningen i Møldrup, som den syvende i rækken, skulle præsentere deres kandidat til kommunalvalget i 2025, den tidligere folketings- og borgmesterkandidat Mette Nielsen fra Klejtrup.
Efterfølgende er hele bestyrelsen i Møldrup-vælgerforeningen trådt tilbage, oplyser nu tidligere formand Claus Pedersen.
Aftalen var ifølge ham, at de lokale vælgerforeningers kandidater skulle præsenteres og præsentere sig selv på generalforsamlingen.

-Jeg femførte ,at vores kandidat var Mette Nielsen. Så ville jeg give ordet videre til Mette, så hun kunne præsentere sig. I det moment rejste Mads Panny sig og fremsatte mistillid til Mette og foreslog, at hun ikke kunne være kandidat med henvisning til hendes historik. Da han havde svinet hende til i et stykke tid, var vi nogen der gik, for hverken formanden eller dirigenten greb ind, siger Claus Pedersen, der ikke er i tvivl om motivationen, eller at det var aftalt spil.

-Ærindet var at forhindre, at hun blev kandidat. Det var karaktermord for åbent tæppe. Da ingen griber ind overfor det utidige angreb og stik imod aftalen, at de lokale kredse kunne vælge kandidater, var vi nok 20 til 25, der gik fra mødet. Det var fuldstændig orkestreret. Indlægget var jo oplæsning af et manuskript, og for mig er der ingen tvivl om, at de mennesker, der var tilstede, vidste der skulle ske noget. Det kunne jeg mærke på attituden overfor os med manglende small-talk og kontakt. Man undgik os helt tydeligt, og det var jo helt absurd, at der bliver foretaget en afstemning midt i præsentationen, hvor hun bliver underkendt. Det skulle være kommet under eventuelt på mødet, siger Claus Pedersen.

S mere end halveret
Ifølge ham bestod hævnaktionen i, at Mads Panny i 2023 måtte gå af som gruppeformand for partiets byrådsgruppe efter udtryk for mistilid fra Mette Nielsen.
Ifølge Socialdemokratiets kommuneformand, Bent Sander Madsen, foregik generalforsamlingen efter vedtægterne.
Han beklager, at et antal deltagere forlod mødet og at bestyrelsen i Møldrup fralagde sig deres hverv.

-Hvornår skulle der ellers komme et indlæg om kandidaterne, hvis ikke under præsentationen? Nu har vi et organisatorisk arbejde med at samle partiet igen, siger Bent Sander Madsen.

I sidste uge meddelte Mette Nielsen, at hun sammen med tre andre byrådsmedlemmer har stiftet en ny politisk borgerliste med navnet Velfærdsdemokraterne.
De fire stiftere af Velfærdsdemokraterne er Birthe Harritz, Birgith Langballe, Marianne Aaris Andersen og Mette Nielsen, der alle har meldt sig ud af Socialdemokratiet.

-Det er voldsomt, og jeg er forundret over, at valghandlingen på generalforsamlingen bliver afbrudt, uden at dirigenten eller formanden griber. Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ikke skulle være medlem af Socialdemokratiet, og nu er jeg optaget af ikke at skuffe de vælgere, som har stemt på mig. Vi ser fremad og ønsker at samarbejde med alle partier i byrådet. Vi vil være en stærk stemme for velfærden og tage ansvar sammen med vores kolleger. Vores mål er at skabe positive forandringer og sikre gode levevilkår for alle i både by og land, skriver de fire stiftere i en fælles udtalelse, siger Mette Nielsen.

Efter bruddet har Socialdemokratiet tre medlemmer af byrådet i Viborg Kommune og er altså mere end halveret.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!