Knaberfesten får rigtigt tivoli igen

I sne og kulde mødtes Albert og Mie Svendsen med formanden for Aalestrup Handel og Erhverv, Karl W. Carlsen, og repræsentanter fra Knaberkomiteen. Fra venstre: Albert Svendsen, Torben Halkjær, Mie Svendsen, Karl W. Carlsen, Morten Nielsen og Sidsel Strøm Andersen.

Knaberkomitéen har skrevet kontrakt med Mies Tivoli fra Herning

AALESTRUP: Omrejsende tivoliparker er blevet en mangelvare. Knaberkomiteen i Aalestrup har de seneste år haft mange udfordringer med at få et tivoli til at komme til den årlige byfest.

Efter Corona-nedlukningen og aflysninger er det ikke blevet bedre. På nuværende tidspunkt er der kun fire tivolier i Jylland.

Sidste år var det umuligt at finde et tivoli, der kunne komme til Aalestrup i forbindelse med byfesten i maj. Knaberkomiteen fandt derfor en alternativ løsning, men mange savnede den stemning der er på pladsen med et godt gammeldags tivoli med radiobiler og kulørte telte.

Men nu er det lykkes at finde et tivoli, der er interesseret i at komme til Knaberfesten til maj i 2023.
Gennem et samarbejde mellem Knaberkomiteens formand, Torben Halkjær og formand for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl William Carlsen, er der indgået aftale med Mies Tivoli fra Herning. Forleden mødtes de to formænd og medlemmer af Knaberkomiteen med Mie og Albert Svendsen på pladsen ved Aalestrup Idrætscenter.
Og der blev skrevet en kontrakt, så fra 2023 er der igen et godt gammeldags tivoli til Knaberfesten.

Mies Tivoli
Mies Tivoli er en af de efterhånden ret få danske omrejsende forlystelsesparker. Mie Svendsen er bossen, tidligere var det hendes der drev det lille tivoli.
Her arbejder Mies Svendsens familie og en flok, der finder fællesskab og mening i det omflakkende tivoliliv.
Mie Svendsen kender markedspladserne bedre end de fleste. Hendes forældre var kræmmere, og sammen med dem rejste hun fra by til by og marked til marked. Hun sov i bilen, kørte i karrusel når hun ville, og færdedes hjemmevant blandt bamser og klude.

– Mit liv har været et rakkerliv. Det er svært, når man rejser rundt, som man gør, for der er meget, man ikke kan. Somme tider kunne vi nå i skole – andre gange kunne vi ikke, men så har vi mange andre gode ting, vi kan læne os op ad, siger Mie Svendsen.

Mies Tivoli er et af de få omrejsende tivolier, der er tilbage i Danmark. Det har eksisteret i ni år i sin nuværende form, og her er det Mie Svendsen der er chef. Hun har ikke gået meget i skole, men hun har lært at bruge sine hænder, og der er ikke meget i tivoliet, hun ikke selv han reparere.

– Ja, der er nok mere mand i mig end i mange mænd. Man er nødt til selv at kunne det meste, ellers kan man ikke holde omkostningerne nede og køre et tivoli, siger hun
.
Hendes mand, Albert Svendsen, er 26 år ældre end hende, og arbejdsfordelingen er klar. Han hjælper til, når der skal pakkes ned og stilles op. Ellers er det Mie, der er boss.

– Vi mødtes på en markedsplads, blev gift i et øltelt, og bryllupsrejsen gik selvfølgelig til den næste plads, siger Mie Svendsen.

Mie og Albert Svendsen befinder sig godt med tivolilivet, og hun kan stadig få optur over glade børn i butikkerne, som hun kalder forlystelserne. Men det er ikke nemt at drive et omrejsende tivoli i dag. Konkurrencen fra diverse sommerlande og lignende har taget livet af mange tivoliparker, og flere kæmper for at overleve.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!