Knaberfesten 2024: Nyt regentpar kåret

Magnus Jensen og Lis Møller Haugaard blev kåret til Knaberfestens konge og dronning.

AALESTRUP: Et populært indslag ved Knaberfesten i Aalestrup er kåring af et nyt Knaberpar. I år blev det Lis Møller Haugaard, Testrup og Magnus Jensen, Aalestrup.
Konferencier Per Bisgaard afslørede, hvem det nye regentpar skulle være.
Forinden var scenen blevet indtaget af de seneste 10 års Knaberkonger, -dronninger, -piger og -prinser, som ankom til festpladsen i flotte veteranbiler. De ankom standsmæssigt fra frokosten hos den afgående Knaberkonge, og bilerne kørte helt frem til scenen for at sætte de prominente passagerer af.
Først blev der taget afsked med det afgående Knaberpar, Jørgen Østergaard og Jasmin Vinter, der var enige om, at det havde været et travlt år med mange aktiviteter, men også et dejligt år, hvor de havde fået mange gode oplevelser og havde tjent penge til Knaberfonden.
Per Bisgaard takkede parret for en god indsats og fik den gamle 100 kr. seddel fra 1967 tilbage, så den kunne gå videre til den nye regent.
Aktiv ”sportsprins”
Først blev Knaberprinsen præsenteret – en vaskeægte Knaber født i Aalestrup i 2005. Han er ud af en familie med tre børn, og er den yngste. Begge forældre er født i den tidligere Aalestrup Kommune. Han har gået i dagpleje, børnehave, skole og afsluttede sin skoletid på Aalestrup Realskole. Til sommer bliver han student fra Vesthimmerlands Gymnasium og så ligger hele verden åben for ham.

Vores kommende Knaberprins har altid været aktiv i sportens verden, især med håndbold og fodbold – og nu er det primært håndbold, der har hans interesse. Udover at være en dygtig spiller, giver han sine gode evner videre til børn og unge som træner for piger som drenge.
Gennem flere år har han haft fritidsjob i Aalestrup Idrætscenter som bandedreng, men han tager også ofte en tørn på en af byens store virksomheder som medhjælper.
Han har planer om at læse til lærer, men inden står der rejser ud i den store verden – Asien og Australien – på ønskelisten.
Derhjemme bliver der også tid til at lave mad til familien. Han er et familiemenneske, der hygger sig med forældre og søskende.

Vores unge Knaberprins er meget glad for Aalestrup og afviser ikke, at han måske efter sin uddannelse kunne vende tilbage til Aalestrup, sagde Per Bisgaard inden han røbede navnet på den nye prins – Magnus Jensen.
Magnus Jensen fik det obligatoriske røde bånd af den afgående Knaberpige, Jasmin, vandrepokalen skiftede hænder og Magnus Jensen fik også en gave og blomster.

Foreningskvinden
Per Bisgaard kunne derefter fortælle at Knaberrigets næste regent bliver en dronning. En kvinde som er vokset op kun få kilometer udenfor bygrænsen til Aalestrup. Hun er særdeles aktiv, født på en traditionel gård, hvor forældrene passede grise, køer, høns og markarbejde. Hun og hendes storebror nød livet på landet – og det endda så meget, at hun senere, efter skolegang og uddannelse, flyttede tilbage på landet og i dag bor på en gård ikke langt fra fødehjemmet.
Hun begyndte på Aalestrup Skole midt i 1970erne og fortsatte på Aalestrup Realskole, hvor hun afsluttede sin 10. klasse eksamen.
Den kommende regent har aldrig været interesseret i traditionelle sportsaktiviteter som håndbold og fodbold, men hun legede med sine kammerater fra naboområdet, og var aktiv i FPF i Aalestrup. Mens hun gik i skole, havde hun et eftermiddagsjob i en af byens daværende forretninger, og det var sikkert her hun fik lyst til at gå vejen som butiksansat.

I en ung alder blev hun meget varm på en ung mand, som var ansat på en lokal landbrugsinstitution, og efter nogle år som kærester besluttede de sig for at det skulle være dem og købte et hus i Aalestrup. Her fik de deres tre børn – og boede indtil de købte et landbrug nord for Aalestrup, som de drev, indtil for to år siden, da de overdrog gården til deres ældste søn, sagde Per Bisgaard.
Hun er en aktiv ildsjæl som har været frivillig i det lokale foreningsliv i flere årtier, og ofte som formand. Hun er formand for menighedsrådet, medlem af beboerforeningen og koordinator for disse foreninger. Hun er ikke så fysisk stærk, men besidder gode evner, når der skal udtænkes planer, søges fonde, skrives dagsordener, ledes møder og følges op på de mange initiativer, hun selv er med til at sætte i søen.

Den nye dronning er hjemmefødning, men i hendes verden betyder det ikke enfoldig eller snæversynet – tværtimod et det en kvalitetsbetegnelse for en som kæmper for sin egn og kultur, sagde Per Bisgaard.
Knaberkomiteen havde indstillet Lis Møller Haugaard til Knaberdronning, og hun fik den høje kongehat sat på hovedet af den afgående Knaberkonge Jørgen Østergaard, fik overrakt Kongebrev og blomster – og den gamle 100 kr. seddel – som parret skal få til at yngle i det kommende år.
Den nykårede Knaberdronning fik mikrofonen og sagde, at hun var glad for at påtage sig hvervet, som hun vil bestride på bedste vis sammen med Knaberprinsen Magnus.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!