Kæphestestævne skal give penge i Aalestrup

Rideklub forsøger at skaffe penge til bedre faciliteter

AALESTRUP: I denne tid bliver der arbejdet hårdt i Aalestrup Heste- og Rideklub for at finde midler til en ny indhegnet udendørs ridebane.

Banen er et led i en større renovering af rideklubben, der skal skabe grobund for flere medlemmer og flere heste i klubben.

Indtil nu er der kommet 50.000 kr. fra Sparekassen Danmark og 40.000 kr. fra Nordlys til den udendørs ridebane. Men der mangler stadig omkring 60.000 kr. for at drømmen bliver en realitet.

Heldigvis er der andre investeringer, hvor rideklubben har fundet de nødvendige økonomiske midler.

– Sadelrummet var i forfald og trængte i den grad til en overhaling, og det har fået. DGI og DIF Foreningspulje har doneret 29.081 kr., og det har været med til at give et nyt foderrum og et sadelrum. AB Rideudstyr i Vadum har doneret for 10.000 kr. udstyr til vores elevheste, som har fået nye strigler, trenser, underlag og meget mere, siger Jannie Houkjær, Aalestrup Heste- og Rideklub.

Hun har gennem de seneste år brugt meget tid på at søge fonde, og der er kommet mange penge til klubben ad den vej.

Aalestrup Heste- og Rideklub har også måtte pensionere to elevheste. Der er kommet 25.000 kr. fra Spar Nord og 35.000 kr. fra Nordea. For de penge er indkøbt to nye heste til klubben.

Der bliver gjort en del for at hæve klubbens niveau.

Aalestrup Heste- og Rideklub har, i lighed med mange andre rideklubber, igennem Corona-perioden og efter, oplevet færre tilmeldinger og færre opstaldere. Antallet af elever er også faldet.

– Vores indtjening er derfor dykket, og det har gjort det svært, da omkostningerne til stalde, heste, foder og meget andet er steget, forklarer Jannie Houkjær.   
En kombination af lavere aktivitet og faciliteter der trænger til en renovering har tvunget rideklubben til at kæmpe for fremtiden. Det har bestyrelsen gjort ved at ansøge fonde om midler og på den måde lave en bedre klub med mere moderne faciliteter.

En af de opgaver der arbejdes med nu er den udendørs ridebane. Som nævnt mangler der 60.000 kr.

– Vi kæmper rigtigt hårdt. Vi skal lave nye arrangementer til at tjene penge ind til ridebanerne. Et af dem bliver kæphesteridning. Det er et stort hit med kæphesteridning, så vi laver et stævne, siger  Jannie Houkjær.

Tidspunktet er endnu ikke fastsat, men det bliver i oktober eller november.

Del
Vil du læse mere af
Torsten Hansen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Torsten Hansen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!