Flere i Aalestrup må lukke ned for at spare

Åbningstider ændres og julebelysningen er i fare

AALESTRUP: Elprisernes himmelflugt på grund af Ruslands krig mod Ukraine har fået det til at stramme til økonomisk for butikker og aktiviteter i Aalestrup.

Een af butikkerne er Superkiosken i Vestergade. Her har købmand Karl William Carlsen taget konsekvensen af de høje elpriser og har på et opslag meddelt, at forretningen “grundet de urimeligt høje elpriser” har ændret åbningstiden om søndagen til kl. 8 til 15.

Normalt holder Superkiosken i Aalestrup åben til kl. 19 – også om søndagen. Men sådan er det ikke mere.

– Det er simpelthen en konsekvens af de meget højere elpriser end tidligere. Butiksdriften hænger ikke sammen, hvis ikke vi gør noget for at spare – og jeg må da også sige, at vi udelukkende har mødt forståelse for beslutningen hos vore kunder, siger købmand Karl William Carlsen.

Men købmanden, der også er formand for Aalestrup Handel & Erhverv, tror ikke på, at det er gjort med det. Vi vil se meget mere i samme retning i de kommende måneder, siger han, og nævner bl. a. julebelysningen i Aalestrups gader, og Julemessen i Aalestrup Idrætscenter som var planlagt til november.

Elpriser er noget som alle taler om i øjeblikket, og der er gået sport i at spare og vise samfundssind. Men for forretningsfolk som Karl William Carlsen, der har flere frysere og mange lysstofrør tændt dagen lang i sin butik, er det også et spørgsmål om økonomisk fornuft for at få butiksdriften til at hænge sammen.

I Aalestrup Handel & Erhverv drøftes det i øjeblikket hvad man kan gøre med julebelysningen som plejer at være tændt fra 15. november og til nytår. Det er et smukt syn, men en dyr aktivitet nu hvor elpriserne er steget til det tredobbelte i forhold til sidste år, og vi måske ikke har set den sidste prisstigning endnu.

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!