I musikkens tjeneste gennem 100 år

Sir Cliff Richard tonede pludselig frem på skærmen til foredrag i Aalestrup. Peter Chistensen havde arrangeret overraskelsen til Jørgen de Mylius.

AALESTRUP: “I musikkens tjeneste gennem 100 år”. Denne lidt kryptiske titel var emnet da TV- og radiovært Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen, gav et musikalsk foredrag på Aalestrup Skole.
Per Bisgaard, Aalestrup, havde fået ideen til denne aften i selskab med de to meget musikalske venner, og i samarbejde med Musik- og Teaterforeningen Membranen. Arrangementet blev en del af Kulturugen.
70 publikummer var mødt op til denne aften – de fleste var 50+ – med historier og musik, som man kunne huske fra dengang, der var populærmusik i radioen.
Og tilbage til titlen – så skulle den forstås således, at Jørgen de Mylius har haft 60 år jubilæum og DJ Peter Christensen 40 års jubilæum med musikken i højsædet.
Jørgen de Mylius eller ”Mylle” som han populært blev kaldt, fortalte om sin start som 17-årig i Danmarks Radio. Det var 29. januar 1963. Radioprogrammerne var “Top 20”, “Efter Skoletid”, musik for de unge der blev skabt i det første halvandet år af Mylius’ karriere. “Top 20” blev en kæmpe succes og havde over en million lyttere. Programmet blev flyttet til en bedre sendetid søndag eftermiddag. Jørgen de Mylius færdiggjorde sin uddannelse som journalist i 1968.
Jørgen de Mylius er nok mest kendt for sit arbejde i forbindelse med det danske og det internationale Melodi Grand Prix. Han har været vært for Dansk Melodi Grand Prix 11 gange, og kommentator på det internationale Eurovision Song Contest 24 gange.
Jørgen de Mylius har desuden skrevet tekster – hovedsagelig fordanskninger af hits fra Norge og Sverige – til dansktop-kunstnere som Kandis, Dorthe Kollo, Lis & Per, Tommy Seebach og Bamses Venner. Jørgen de Mylius har efter eget udsagn skrevet mere end 400 sangtekster.
Både Jørgen de Mylius og Peter Christensen er musikgale helt ind “til benet” og det var ikke kedeligt med de mange historier og anekdoter, som de kunne fortælle. Foredraget var en ping-pong mellem de to herrer.
Peter Christensen fortalte om sin start på Radio Viborg, hvor han bl. a. lavede natradio og sideløbende passede sit arbejde som elektriker om dagen. Hurtigt blev han kendt for sin musik og diskotek Venus, som fik navn efter Peter Christensen havde hørt et album med gruppen Boney M. Boney M udsendte omkring 1980 albummet ”Nightflight To Venus”.

Gammelt klip
Peter Christensen kunne f.eks fortælle om sine gode aftener på Hotel Simested Kro. Han havde i øvrigt, i forbindelse med tilrettelæggelsen af foredraget, fundet et klip af sin debutudsendelse på Radio Viborg fra 1985. Der var også klip fra et kassettebånd optaget på Simested Kro 2. januar 1987.
Jørgen de Mylius og Peter Christensen mødte hinanden i 2009 og fandt ud af, at de havde musik som en fælles passion. Det blev starten på både et stort venskab og samarbejde. Da Eldorado CD Boksene skulle produceres, var det naturligt, at inddrage DJ Peter Christensen og trække på hans ekspertise og passion for den gode musik. For eksempel er det DJ Peter Christensen, som har renset og digitaliseret sin egen gamle singleplade So-Le-La med Debbie Cameron til brug på Eldorado Boks 7.
Peter Christensen havde til denne aften en overraskelse til Jørgen de Mylius i anledning af jubilæet. Han havde kontaktet “Mylles” gode ven Cliff Richard, som sendte en videohilsen med et tillykke med jubilæet.
Efter godt to timers snak og musik blev aftenen afsluttet med en times dans med Peter Christensen som discjockey.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!