Getama A/S i Gedsted genåbner sandsynligvis

Efterslukningsarbejdet tog mange timer, og så sent som lørdag formiddag blev Falck tilkaldt igen.

GEDSTED: Administrerende direktør Jesper Temp blev vækket klokken fem fredag morgen med besked om, at virksomheden stod i flammer, og satte straks kursen mod Getama-fabrikken Ved Holmmarkvej i Gedsted.
Jesper Temp bistod Falck så godt som muligt i slukningsarbejdet, men kunne kun stå til sammen med de mange medarbejdere, som var kommet for om muligt at hjælpe. De måtte se på, at fabrikken og arbejdspladsen brændte ned nærmest til grunden, med undtagelse af et par nyere bygninger, hvor der produceres madrasser.

– Jeg regner bestemt med, at vi genåbner. Vi er i fuld gang med at se, hvordan vi bliver reorganiserede, siger Jesper Temp lørdag, og han forventer at have et bedre overblik i løbet af de første dage i denne uge.

De første timer gik ikke med at se på reorganisering, men på at kommunikere til de omkring 40 ansatte.

– Vi havde travlt med at tage hånd om vores medarbejdere. Nu ser vi på reorganiseringen, siger Jesper Temp.

Getamas historie begyndte i 1899, da Carl Pedersen indledte en produktion af madrasser med fyld af tang, og det oprindelige navn var Gedsted Tang- og Madrasfabrik. Allerede året efter leverede fabrikken til Magasin du Nord. i København.
Det var samarbejdet med møbelarkitekten Hans Wegner, der gav Gedsted Tang- og Madrasfabrik sit internationale gennembrud som møbelvirksomhed. Et gennembrud som krævede et kortere og mere internationalt navn, og i 1953 blev Gedsted Tang- og Madrasfabrik derfor til Getama.
En stor del af de møbler, som Wegner oprindelig tegnede til Getama, er stadig i produktion, og virksomheden arbejder sammen med et lille antal arkitekter og har forhandlere i hele Europa og så langt væk som Canada, USA og Australien.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!