Fortsat meget glat – varsel fra politiet ophævet

Sådan så det ud på motorvej E45 torsdag formiddag, og flere steder i Vesthimmerland er der fortsat hvide veje, men der bliver saltet og ryddet hele dagen.

VESTHIMMERLAND: – De skal s…. passe på derude.

Sådan lyder svaret fra en efterhånden lidt slidt afdelingsleder ved Park & Vej i Vesthimmerlands Kommune.

Ligesom alle de andre, som arbejder for at holde vejene farbare, har Henrik Grøn været i gang siden tidligt onsdag nat.

– I går var der steder, hvor vi var nødt til at køre to gange i timen, ellers lukkede vejen til igen på grund af fygning. Der er stadig steder, hvor det fyger lidt, men nu har vi fået ryddet alle kategori 1 og 2 veje, siger Henrik Grøn.

Kategori 1 veje er de større veje, kategori 2 er veje som udgør bindeleddet mellem gennemfartsveje og lokalvejene.

Svært at komme frem

Der er fortsat steder, hvor det kan være svært at komme frem på de større veje. 

Hvor der kun er et spor åbent, meget sne på vejene og i tre tilfælde fastkørte busser.

Det drejer sig ifølge Henrik Grøn om Kelddalvej omkring rundkørslen ved Aggersundvej, og ved Gedsted, men busserne skulle være blevet flyttet i løbet af formiddagen.

På vej til arbejde her til morgen, kunne undertegnede konstatere en meget høj snevold og fastkørt bus på ruten mellem Aalestrup og Aars omkring Gislum. 

– Vi får det rapporteret fra vores chauffører og sender gummigeder ud for at rydde de steder, hvor der ligger mest sne. Det arbejde pågår hele torsdag efter behov, siger Henrik Grøn. 

Kategori 3 veje, som altså er lokalveje som for eksempel mindre landeveje, bliver først ryddet her til formiddag. 

– Der er flere, som har været lukket på grund af for meget sne. Rydningen af dem, går meget af dagen i dag med. Vi har været nødt til at sende nogen af vognmændene hjem, for de har kørt uafbrudt i 30 timer med to chauffører. De har hængt godt i, men nu trænger de til en pause, og så må vi få friske kræfter ind, siger Henrik Grøn.

Politiets snedøgn

Politiet melder klokken 9 om et meget travlt døgn med mange hændelser, hvor biler var kørt fast.

– Vi havde en i Rebild Kommune på motorvejen kl. 13.25 i går eftermiddag, hvor en familie stod vej vejen, fordi deres bil var kørt fast i midterrabatten. Vi fik dem kørt til Hobro, så de ikke skulle stå der og kunne få noget varme. En mere alvorlig henvendelse kom fra Farsø kl. 12.10, hvor en borger havde set en kælk på søanlægget, og så bliver man jo bekymret for, om nogen er gået gennem isen. Heldigvis viste det sig ikke at være noget, og vi fik afblæst alarmen. Det har været et døgn i sneens tegn også for os, siger Mikkel Brügmann fra Nordjyllands Politi.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!