Flot optog samlede tilskuere i Aalestrup

Aagades Børnehave vandt førstepræmie i optoget.

Hobro Garden afløste Skivegarden ved Knaberfesten

AALESTRUP: Knaberfestens sidste dag, søndag, blev først på dagen udfordret  af et lidt kedeligt vejr, men heldigvis kom solen frem på himlen inden det store optog tog sin begyndelse fra Plejecenter Aaglimt i Aalestrup.

Et par dage forinden var der dog kommet en udfordring for Knaberkomiteen, idet Skive Garden meldte forfald, så gode råd var dyre, men Janne Worm, som er tovholder på optoget, kastede sig over opgaven med at kontakte andre gardere indenfor en rimelig afstand, og det bar frugt. Hobro Garden ville gerne, og påtog sig opgaven efter kort betænkningstid, så der kunne komme festlig musik i front for  optoget – også i år. 

Hobro Garden  blev efterfulgt af cyklende konger, dronninger, Knaber-piger og -prinser, og en række flotte og kreative vogne, alle med temaet ”Grand Prix”. Og der var virkelig gjort et stort arbejde med pyntning af vognene. Aldrig tidligere har der været så flot et optog. Man må virkelig sande, at der er mange kreative personer i Aalestrup, som gerne ville medvirke til at sætte kulør på Knaberfestens optog. Det må have været en svær opgave for de tre dommere, Gedehyrderne fra Gedsted og Kringlevrideren fra Ulbjerg, at udpege vinderne.

Fra de forskellige vogne blev der kastet godter ud til publikum, som der er tradition for, og optoget som blev afsluttet med brandbiler fra Falck, og brandmænd som skød til måls efter publikum, dog kun med vand!

Frederikke Nielsen stod for koordineringen af optoget. Det var også hende, der valgte temaet, og det var spændende at se, hvad de forskellige foreninger og institutioner, havde fundet på. 

– Det har været populært at arbejde med det festlige tema, og der var lagt meget kreativt arbejde i de forskellige vogne i optoget, siger Frederikke Nielsen fra Knaberkomiteen.

Sidst på eftermiddagen, blev de tre vindende vogne kåret fra scenen på festpladsen. Førstepladsen gik til Aagades Børnehave, nr. to blev Aalestrup Rideklub og på  tredjepladsen var det Fjelsø-Klotrup Vognen.

Hobro Garden førte an i optoget.
De tidligere Knaberregenter var også i år med i optoget, på gamle cykler fra cykelmuseet.
Andenpladsen gik til Aalestrup Rideklub.
Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!