Et aktivt sportsligt år i Aalestrup Idrætsforening

AIFs håndbolddamer i Jyllandsserien forventer at rykke op i 3. division i den kommende sæson.

Basketball-afdelingen havde 50 procent fremgang

AALESTRUP: Ved Aalestrup Idrætsforenings generalforsamling i Aalestrup Idrætscenter fortalte de respektive udvalgsformænd for  håndbold, fodbold, gymnastik og basketball om året der er gået.

For fodbold var det Kristine Köster, der fortalte om årets gang i ungdomsafdelingen, hun sagde bl.a.:
– 2022 blev året, hvor vi kom til Ikast Cup igen, med 92 aktive børn og  180 deltagerne.
I “indendørs” sæsonen 2022/2023 har vi fire hold som spiller i hallen og tre udendørs hold, som har trænet hele vinteren med lidt træning på kunstgræs i Farsø og ellers med løb og træning i Aalestrup. Nu ser vi frem til vores forårssæson og glæder os til mere bold.
Lise Rold fortalte om håndbold i ungdomsafdelingen, hvor der er tilgang af spillere på U11 og U13. U11 piger har været med til Spar Nord stjerner, hvor de vandt deres kamp og fik lov til at løbe ind sammen med Aalborg Håndbold. Der har også været  to vellykkede hjemmestævner for U4-U8. Året har budt på holdsamarbejde med Gedsted for henholdsvis U13 og U17 drenge.

Anne Stenberg fortalte om håndbold senior. Her har man lige nu  to herrehold (3. div. og serie 1 hold), to damehold (Jyllandsserie og serie 2 dame).
Division herrer ligger i top 4. Overordnet set en god sæson i serie 1 herre, der kæmper for ikke at rykke ned.  Jyllandsserie damer har lagt alle modstandere ned – og forventer at rykke op i 3.division. Serie 2 damer er nystartet fra jul. Holdet har gjort det ganske godt, så der  forventes fire seniorhold i næste sæson.

Annette Hyldgaard aflagde beretning for gymnastikafdelingen, som i   sæsonen har været præget af manglende instruktører til flere børnehold.
– Men vi har syv hold med mange deltagere. Rytmeholdet ved Julie Bak, er et nyt tiltag. Desuden Motionsherrer ved Ole Christiansen,  to hold Torsdagspiger ved Ingrid Christensen, Puslingeholdet ved Annette Hyldgaard Kristensen,  to hold i Crossdance ved  Jette Versluis og Helle Leegaard. Vi slutter sæsonen med et møde for instruktører og hjælpeinstruktører, hvor vi ser tilbage på denne sæson og frem mod næste sæson, sluttede Annette Hyldgaard.
Jasmin Vinther kunne fortælle om basketballholdene, som har været aktive gennem året: U11 mix, U13 drenge, U13 piger, U15 mix,  U17 mix, U19 mix, Senior herrer og Old Boys.

Basketfremgang
– Vi har i denne sæson haft en stigning på 50 pct. i vores medlemstal. Vi er gået fra 49 til 75 medlemmer.
Vi indledte 2022/2023 sæsonen i september med åbning af vores multibane. AIFs basketafdelingen fik i samarbejde med Østhallen etableret en multibane, som blev indviet ved et stort åbningsarrangement med besøg fra hele Simested og omegn, og ikke mindst med en aftale med Simested ishus, som uddelte mere end 150  isvafler.
Basketafdelingen har haft stor glæde af multibanen gennem hele sæsonen. Den bruges jævnligt af spillere til træning, til FIBA 3×3 stævner og til hyggelige eftermiddage og aftener i solskinsvejr. Den bliver også ofte brugt som opvarmningssted inden træningen går i gang.
Vi har igen i år nydt godt af vores samarbejdsklub Bakken Bears med fokus på spillernes og trænernes udvikling. Vi har også haft fornøjelse af at kunne se Bakken Bears kampe flere gange i år, hvor mange spillere og forældre fra klubben har været afsted sammen. Den seneste kamp var med deltagelse af 54 spillere, trænere og forældre fra AIF Basket.
I slutningen af 2022 sendte vi vores U15 og U17 drenge afsted til Limfjordscup. Det var en kæmpe oplevelse for spillerne, og de mødte mange udenlandske hold, hvor der blev etableret nye kammeratskaber. Vi fik 10.000 kr. fra Lions Club til deltagelsen.
Vores trofaste træner, Peter Kjeldsteen, har sikret basketballafdelingen  deltagelse i både  cykelsponsorløb og Nisserally for at tjene penge til klubben, sluttede Jasmin Vinther.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!