Der køres fortsat jord til Aalestrup

Indtil videre er der kørt over 20.000 tons jord til Aalestrup.

AALESTRUP: Lastvogne kører fortsat i mere eller mindre pendulfart til og fra jordhotellet i Aalestrup med den forurenede jord fra Nordic Waste i Ølst.
Det har i forskellige medier været fortalt, at der er styr på jordskredet, og at der ikke bliver kørt mere jord væk, men det er en sandhed med modifikationer, ifølge Randers Kommune.
For jorden i området skrider fortsat, bare i langsommere tempo, og bliver det nødvendigt, bliver der igen kørt jord til andre steder.
Og kørslen til Aalestrup fortsætter som hidtil. Det er den jord, der ligger ved Tirstrup i kæmpestore bunker på tusindvis af tons, fordi det i første omgang blev kørt dertil.
Efter udtagning af prøver køres jorden til Himmerlands Jordhotel på Bjergegaardsvej i Aalestrup.

-Status er, at der har været tale om at stoppe for jordtilførsel, men der modtages fortsat jord i Aalestrup. Det gør vi ud fra, at der er en jordtilførselsbekendtgørelse fra Miljøministeriet, som vi naturligvis følger, blandt andet med krav om en jordprøve for hver 120 tons jord, siger formanden for teknik- og miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Allan Ritter (K), der står inde for, at der ikke er risiko for nedsivning af forurenet vand til grundvandet under jordhotellet.

Miljøgodkendelsen er givet efter, at der ikke sker noget med grundvandet. Det er også efter, hvor forurenet jorden er. Jorden, der bliver kørt til Aalestrup, overskrider ikke de gældende grænseværdier, og derfor er der heller ikke risiko for grundvandet, fastslår Allan Ritter.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!