Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Per Bisgaard foran det garageanlæg på Testrupvej, han mener ville have været et af to bedre alternative placeringer af akutbilen. Lykkes forhandlinger om husleje mellem kommunen og regionen ikke, vil han igen foreslå en placering på Testrupvej.

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

AALESTRUP: Den længe ventede akutbil i den sydlige del af Vesthimmerland vil snart få sin faste plads i Aalestrup.

Den placering, som Region Nordjylland har valgt, blev bekræftet på byrådsmødet i Aars torsdag, 16. juni.

Ved Plejecenter Aaglimt i Aalestrup skal der opføres en garage og etableres en ladestander til akutbilen.

Med elkabler, græsarmeringssten og modifikationer af en lejlighed på Aaglimt, til brug for akutbilens personale, løber de samlede udgifter op i 720.000 kr. plus moms.
Vesthimmerlands Kommune opkræver en leje fra regionen på 150.000 kr. pr. år. Med en besparelse på 75.000 kr. i tomgangsleje pr. år på plejecenteret, er pengene betalt tilbage til kommunen indenfor tre år. 

– Det vil vi glæde os til. Det er rigtig godt for beboerne og borgerne i Aalestrup, siger centerleder Bodil Kjær Nielsen, og hun er ikke bekymret for spoleret nattesøvn:

– Aftalen med regionen er, at der ikke skal sirene på, for ikke at vække beboerne, når der er udrykning.

Placeringen af akutbilen kunne have været lidt bedre, mener regionsrådsmedlem og byrådsmedlem, Per Bisgaard (V), Aalestrup.

– Da det blev besluttet, at vi skulle skifte fra Falck til PreMed, blev vi spurgt, om vi kendte nogle egnede lokationer. Der er mindst to steder på Testrupvej i den anden ende af byen, hvor der ville være hurtigere responstid til Gedsted og kortere til sygehusene i Farsø og Hobro. Man kunne som andre steder i Region Nordjylland, have lavet en god aftale med en privat udlejer, som gjorde lejemålet egnet. Her er det lige pludselig regionen, der sender en faktura til Vesthimmerlands Kommune, og det er en høj faktura. Det allerbedste ville have været at placere akutbilen ved siden af sundhedshuset, og når man bruger 720.000 kr., kunne man måske have talt med kommunen om muligheden for at opføre en garage der.

Er skuffet
Jeg er skuffet over, at regionen, så vidt jeg er orienteret, ikke kontaktede de private udlejere, men bare besluttede fra begyndelsen, at akutbilen skulle placeres ved Aaglimt. Men, det er naturligvis positivt, at bilen bliver placeret i Aalestrup, der ligger godt for at kunne dække behovet i den sydlige del af Vesthimmerland, siger Per Bisgaard.

Lykkes det ikke Vesthimmerlands Kommune at forhandle en lejeaftale i hus, vil han fortsat arbejde for en placering på Hvamvej.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!