Åndelig forening stiftet i Aalestrup

Susanne Bøg.

AALESTRUP: Åndeverdenen er ligeså virkelig som den jordiske.
Det mener Susanne Bøg og hendes fire medstiftere af Foreningen Livssyn, der har til formål at bringe folk sammen og dele oplevelser fra den åndelige verden.

-Jeg er selv clairvoyant medie studerende. Det med medie er i den her sammenhæng, at se og kommunikere fra den åndelige verden, som f.eks. afdøde og de beskeder de måske har. Jeg har fået beskeder fra den åndelige verden. F.eks. da min mormor skulle over på den anden side, fik jeg en aften at vide, jeg skulle tage over til hende. Det gjorde jeg, og en time senere faldt hun om med et hjerteanfald. Havde jeg ikke været der, havde vi ikke fået hende genoplivet, fortæller Susanne Bøg.
Den 46-årige familiemor fra Rønnevej i Aalestrup er klar over, at mange vil sige, at det er noget vrøvl,og at der ikke findes ånder eller spøgelser eller andet spirituelt.
Men selvom alt jo er relativt, er der mange danskere som gør, omend det er svært at få nogle nøjagtige tal.
Ifølge en undersøgelse fra Videnskab.dk tror 14,4 pct. af danskerne på spøgelser og 30,1 pct. på, at vi hver især har en ånd, og ikke kun en fysisk krop.
Skræmt på værelset
Der er dog stor forskel på mænd og kvinder.
Kun seks pct. af mændene tror på spøgelser, mens 24 pct. af kvinderne gør.
Mændene er lidt bedre med, når de bliver spurgt, om vi har en ånd. Her svarer 16 pct. ja, men for kvinderne er det næsten halvdelen med 46 pct.
Susanne Bøg har selv været i tvivl. Som barn fik hun at vide, at det var fantasi.

-Min tidligste kontakt med den åndelige verden var en person, som stod på mit værelse. Der var jeg otte eller ni år. Det var over en lang periode, fortæller hun.
Var det ikke skræmmende?

-Jo, og jeg forstod det ikke. Som barn åbner man for en masse sanser, også spirituelle. Men så sker der det, at vi lukker ned for det igen, ofte fordi vi får at vide af vores forældre og venner, at det ikke findes. Der er nogle år, hvor man ikke er mærket af det. Og for nogen af os kommer det igen, uden at vi selv opsøger det. Vi har allesammen de her ting i os. Når vi møder folk, bruger vi jo vores intuition og mærker efter, hvad vi føler for folk. Det er en del af de ting, vi får fra den åndelige verden, siger Susanne Bøg.
Spirituelle ud i det åbne
Hun er bevidst om den skepsis, der ofte omgærder hende som clairvoyant, og hun fortæller gerne om arbejdet, uden at føle hun skal forsvare sig.
Det er op til alle selv at bestemme, hvad de vil tro på.

-Min opgave er ikke at overbevise folk om, at der er noget på den anden side og i den åndelige verden. Min opgave er at udbrede kendskabet til det, og skubbe til folk. Når nogen siger, det er noget hokus-pokus, viser det sig ofte, at mange har haft en spirituel oplevelse, som de ikke taler med naboen om. En dør der er smækket, en bankelyd på loftet, et lys der står og blinker, eller en fornemmelse af en tilstedeværelse. Det er ikke vores opgave at overbevise folk, men at få det spirituelle ud i det åbne. Det er foreningens formål, at udbrede kendskabet til det spirituelle og åndelige, og gøre det legalt at tale om det, så det ikke er så tabubelagt. Man værner meget om sig selv og egne egenskaber, men vi har fundet ud af, at vi er bedre i flok. Og, at vi kan favne hinanden på en positiv måde, synes vi er fantastisk, siger Susanne Bøg.
Foreningen Livssyn holder workshop tirsdag, 29. august hos Frk. Kold i Aars, hvor det vil være muligt at møde clairvoyante, dele egne oplevelser i den alternative/spirituelle verden og hører mere om emnet.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!