Aalestrup-forening skal splittes i to dele

Formand for Aalestrup Handel og Erhverv vil på et orienteringsmøde på mandag foreslå en opdeling, så Aalestrup kan komme med i sammenslutningen Foreningen Erhverv Væksthimmerland.

Lægger op til et samlet erhvervsråd i kommunen

AALESTRUP: Der er kommet et nyt erhvervsråd i Vesthimmerland.
Aars, Farsø og Løgstør er blevet enige om at oprette Foreningen Erhverv Væksthimmerland.
De vil gerne have Aalestrup med, men det kræver en splittelse af den nuværende forening Aalestrup Handel og Erhverv.

Formand Karl William Carlsen er positivt indstillet og vil på et orienteringsmøde mandag, 12. december præsentere medlemmerne for en løsningsmodel.

– Vi står i en speciel situation, fordi vi hedder Aalestrup Handel og Erhverv. Min holdning er, at vi skal med i Erhverv Væksthimmerland, fordi det giver noget godt for vores medlemmer. For eksempel kan man måske få hjælp til større investeringer. Samtidig skal vi så have Aalestrup Handel separat for at bevare handelslivet i byen. Vi er en bred forening, der tager alle ind, som vil arbejde for at bevare handelslivet, siger Karl William Carlsen.

Såfremt der er opbakning til den løsning, bliver Aalestrup ligestillet med de tre øvrige byer: Aars, Farsø og Løgstør, hvor der vil være en lokal handelsstandsforening og en fælles erhvervsforening for hele Vesthimmerland.

Ambitionen for det samlede erhvervsråd er at give en stærkere stemme overfor medierne og i samfundet generelt, så Vesthimmerlands Kommune får mere opmærksomhed og dermed kan tiltrække investeringer og øge  bosætningen.
Der skal også være mere opsøgende arbejde, så de forskellige firmaers potentiale kan udnyttes.

– Ved at lave sammenlægningen, kan vi få to årsværk til det opsøgende arbejde. Mangler et firma i Løgstør for eksempel en underleverandør, og et firma i Aalestrup producerer det efterspurgte, skal vi kunne skabe kontakten. Vi skal også se på mulighederne for erhvervsfremmemidler gennem EU. Det har vi måske forsømt lidt, og der skal firmaerne informeres om mulighederne og måske også have hjælp til at søge, siger formanden for Erhverv Væksthimmerland, Albert Veggerby, Løgstør.

Den nye bestyrelse vil blive sammensat af de eksisterende med to medlemmer fra hver.
Der skal rekrutteres en ny erhvervschef. Den beslutning er udsat til man er  klar over, om en sammenlægning bliver en realitet. Det er den nu, og formanden forventer at en ny erhvervschef kan præsenteres i begyndelsen af 2023.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!