Aalestrup er i spil som varmeleverandør til flere oplandsbyer

AALESTRUP: Varmeværket i Aalestrup er i gang med at undersøge mulighederne for at levere fjernvarme til en række oplandsbyer til værkets nuværende forsyningsområder.
Det oplyser formanden for AN-Energi A.m.b.a.,  Søren Hestbæk, Aalestrup.

– Der er allerede holdt informationsmøde i Østrup, og i begyndelsen af næste uge er der møder i Fjelsø og Rørbæk, siger Søren Hestbæk. Varmeværket har allerede haft stor succes med fjernforsyning til Simested og Nørager, hvor beboerne nu oplever betydeligt lavere varmeregninger end tidligere.

Møderne skal ses i forlængelse af regeringens udmelding om, at alle danskere inden årsskiftet skal kunne få svar på, om der kan forventes fjernvarme i netop deres by- eller boligområde, og i givet fald hvornår.  AN-Energi arbejder sammen med rådgivere på at kortlægge mulighederne for fjernvarme til flere byområder i oplandet til de nuværende forsyningsområder.

I Rebild Kommune er det Rørbæk, Stenild og industriområdet i den sydøstlige del af Nørager. I Mariagerfjord Kommune er det Hvilsom, og i  Vesthimmerlands Kommune Østrup, Østerbølle, Fjelsø og Klotrup.

Der  skal opnås tilslutning fra omkring 80 pct. af husstandene i hver af byerne, for at det er økonomisk rentabelt at gå i gang med  et projekt

– For at vi kan komme videre i processen, er det vigtigt, at der fra hver bys beboer-/grundejerforening tages kontakt til varmeværket  for at aftale det videre forløb frem mod et informationsmøde i de respektive byer. Der skal i hver by sammensættes en arbejdsgruppe på fire-fem personer, som skal informere og stemme “dørklokker” til dem, som ikke har tid til at deltage i informationsmøderne, siger Søren Hestbæk .

Mødet i Østrup blev holdt tirsdag,  27. september. Mandag var der møde i Fjelsø-Klotrup og tirsdag i Rørbæk.

AN-Energi er endnu ikke blevet kontaktet af boger-/beboerforeningerne I Hvilsom, Stenild og Østerbølle, og derfor er der ikke fastsat en dato for et eventuelt møde i disse tre byer.

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!