Nørager-forfatter vil give børnene læselyst

Charlotte Berwald fra Nørager udkommer snart med bog nummer to om verdens ondeste kat. Den første bog vandt Orla prisen 2022.

NØRAGER: Forfatteren Charlotte Berwald i Nørager udkommer om et par uger med bog nummer to om Miki – verdens ondeste kat. Denne gang med titlen “Min kat er gangster”.
Den onde præsident Signe Sund har taget magten og gjort slik, kage, pizza, sodavand og alt andet lækkert forbudt for børn. Nu bliver børn tvunget til kun at spise sund mad, og det er Nicklas ret træt af. Hans kat, Don Miki Catleone, udnytter ligesom andre bander situationen og sælger det ulovlige slik og sodavand til børnene, der bliver sendt i børnefængsel, hvis det bliver opdaget, at de spiser slik i smug. Før Nicklas ved af det, er han blevet en del af Don Mikis bande, og det kan kun ende galt.
Den første bog om den onde kat vandt Orla Prisen som bedste børnebog og blev til med inspiration fra virkelighedens Nicklas, som Charlotte Berwald var lektiehjælper for.
Lektierne i dansk var for lange og kringlede, og det blev begyndelsen til historier om familiens kat, som var for børn og med korte kapitler, så Nicklas og andre børn følte, de kom frem i historien.

-Det skal være overskueligt, og derfor er kapitlerne også korte, så børnene føler at de kommer videre i historien, og den giver dem noget læselyst. De skal få en oplevelse af, at læsning er rigtig rart, og man kobler af fra verdenen og får en fed historie. Så lærer de at elske at læse, og læser nok også de store voksenromaner senere. Børnelitteratur skal ikke nødvendigvis være en afspejling af voksenlitteraturen, der skal også være noget til dem, som bare har lyst til at læse en sjov historie 10-20 minutter om dagen, siger Charlotte Berwald, der har udgivet 20 bøger.
Hun håber også, der er lidt afskrækkelse i historien.
At læserne kan se, og det gode kan blive ekstremt og derfor blive det onde.
Som når Nicklas’ ven Martin bliver fanget i at spise en Nutella-mad og bliver sendt i fængsel i et år.

-Der reagerer børnene. “Woaw det er lang tid”, og det er selvfølgelig overdrevet lidt. Men målet er også, at jeg håber, børn kan få lidt afskrækkelse fra ekstreme synspunkter. Både ved at udstille hvor latterlige de er, men også at det hurtigt kan ramme en selv. Ting der umiddelbart lyder godt, som at vi skal leve sundt og rigtigt, kan blive for meget. Selvfølgelig skal vi spise grøntsager og frugt og tænke på at spise sundt, men vi skal også leve godt og have det sjovt, siger Charlotte Berwald.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!