Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Inden for dette område skal der laves en sansehave, viser Bettina Olsen (t.v.) og Annette Nygaard Christensen.

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

HVAM: – Jeg måtte lige læse mailen et par gange, inden jeg var sikker. Har vi virkelig fået så mange penge.

Bettina Olsen blev overbevist. Det var rigtigt, at hendes ansøgning til Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune var blevet imødekommet. Og gruppen bag ansøgningen havde ikke blot fået nogle af de ansøgte midler – de havde fået de 175.000 kr. de ønskede.

Bettina Olsen har, sammen med Annette Nygaard Christensen med flere, søgt om at få penge til etablering af en oplevelsessti ved Naturbørnehaven Solstrålen i Hvam. Ansøgningen er nu imødekommet, og Bettina Olsen med flere er trukket i arbejdstøjet – nu skal de i gang.

– Det er meningen, at stien skal kunne bruges af alle i Hvam. Derfor stablede vi et borgermøde på benene, for at fortælle om projektet. Der kom mellem 30 og 40 til mødet, hvilket vi synes er godt i denne ferietid. Folk var glade og parate til at yde en indsats, siger Bettina Olsen.

– Vi har allerede fastsat en dato for en arbejdslørdag. Det bliver lørdag, 13. august, understreger Annette Nygaard Christensen.

Kender området
Begge kvinder er med i bestyrelsen for Naturbørnehaven Solstrålen og kender området. De har tænkt, at den skov der ligger i tilknytning til børnehaven kan bruges bedre, og åbnes lidt mere op for alle i byen.

I dag er der et overdækket bord og nogle enkelte ting i skoven, som børnene kan bruge. Men om kort tid vil skoven være mere attraktiv for børn og andre.

– Vi vil etablere en sti gennem skoven. Stien skal cirka være en meter bred. Men de store træer skal blive stående, så hvis et træ står i vejen for stien, så må stien ændres, fastslår Bettina Olsen.

Langs stien er der mange planer, og med de mange penge nu er der også økonomi til at fuldføre planerne.

– Her vil vi lave et sanseområde, hvor børnene kan dufte og smage på ting, siger Annette Nygaard Christensen og peger ud over en mindre krat.

Området er lige nu bevokset med selvsåede hindbær. De vil blive fjernet og området bygges op fra bunden.
Lidt derfra skal der opsættes et insektbord, hvor man kan bruge forstørrelsesglas og andet for at iagttage insekter.

– Insekterne finder i området, og her samles vi så for at undersøge dem, forklarer Bettina Olsen.

Langs stien skal der også være et område, hvor børnene kan bruge deres kræfter. Der skal indrettes en Tarzan-bane.

– Tarzan-banen skal bestå af forskellige dele. Det kan være balancestolper, men også styrkeredskaber og andet. Vi har fået nogle lokale til at lave noget af udstyret, forklarer Bettina Olsen.

Den sidste større ting der er planlagt er en scene, hvor børnene kan optræde på.

– I dag skal børn kunne stå på en scene. De skal ofte fremføre ting, derfor er det god ide med scenen, siger Annette Nygaard Christensen.

Alle delene af oplevelsesstien skal kunne bruges af hele byen. For eksempel byens spejdere og gymnastikforeningen skal kunne udnytte området. De lokale kan også sætte sig i skoven og gå på stien. Selv om det hele foregår indenfor børnehavens område, så skal det være offentligt tilgængeligt. 

Endnu mere
Selv om ansøgningen på 175.000 kr. gik igennem, så var der tanker og ideer som ikke kom med. Men velviljen blandt de lokale i Hvam er stor. Derfor er det nu også lykkes at få udvidet mængden af aktiviteter der skal etableres i skoven.

– En lokal har lovet at ville bygge en facadeby. Det vil sige fronten af en købmand, en frisør eller en bager. Det vil være noget børnehavebørnene kan bruge, forsikrer Bettina Olsen.
En anden lokal er gået i gang med at lave stole til at stå foran scenen. Stolene laves ud af træstammer.

Hurtig indsats
De mange planer skal føres ud i livet nu, hvis det står til Bettina Olsen – og det gør det.

– Jeg satser på, at vi skal være færdige i september, så vi kan holde indvielse senest 1. oktober. Jeg ved godt, at der er nogle af tingene, der kan være udfordringer med. Men dem må vi løse, siger den initiativrige kvinde.

Del
Vil du læse mere af
Torsten Hansen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Torsten Hansen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!