Børns læseven er 100 år og tre måneder

Svend Thoftgaard og Verner Mikkelsen læser sammen med Laurits, Jalte og Andreas.

AALESTRUP: Aalestrup Skole og Plejecenter Aaglimt har gennem netværket ”Kulturfællesskaber på tværs” skabt en kontakt, hvor børn fra skolen og borgere fra plejecenteret mødes.

-12 spændte elever fra anden klasse tog i sidste uge på besøg på plejecenteret, hvor seks beboere tog godt imod dem, siger viceskoleleder Brian Svendsen.

Børnene havde medbragt spil og en lille hilsen til deres læseven med et billede af dem selv.

Da børnene var kommet indenfor og havde fået lidt saftevand, var det tid til en præsentationsrunde – den yngste deltager var syv år, og den ældste var 100 år og tre måneder.

Der blev grupper med to børn og en ældre beboer – og så skulle der spilles spil. Det var mest børnene der spillede, men snakken gik lystigt.

Inden turen igen gik tilbage på skolen, blev børnene inviteret ud for at se deres læsevens stue. Det var en stor oplevelse – tænk sig at man har sin egen computer med en megasej mus, når man er over 100 år!

– Vi ved, at der er meget godt at hente når børn og ældre mødes, fortæller klasselærer Jens Niebuhr Binderup. Det handler om at skabe relationer. Det øger både børn og ældres trivsel. Vi var lidt spændte på det, men nu har vi set det helt unikke fællesskab der opstår i mødet mellem ung og gammel. Vi havde alt for lidt tid sammen, siger læreren.

Det er aftalt at børnene skal på plejecenteret hver 14. dag. Børnene glæder sig til at komme på besøg når de igen skal møde deres læseven. Det er aftalt at besøgene fortsætter frem til jul.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!