Kulturugen sluttede med manér

Koret "A Piece of Cake", under ledelse af Julian Rasmussen, afsluttede Kulturugen med en fin koncert.

Kulturprisen blev i år tildelt Hessels Venners Laug

VESTHIMMERLAND: I sidste uge var der et stort udbud af kulturelle arrangementer i hele Vesthimmerlands Kommune.

Søndag kulminerede Kulturugen AHA! med  ”Åben Scene”  i Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars.

Dagen blev indledt med familiemorgensang og derefter  forskellige kulturelle indslag.

Næstformand for byrådets kulturudvalg, Jane Bonnerup, Gedsted, indledte eftermiddagen, hvor der var et stort publikum.

Kulturprisen
Det er en tradition, at kommunens kulturpris uddeles i  kulturugen.

– I år har kulturrådet modtaget fem indstillinger. De indstillede er Viktor Weiss, Aars, der har været en god samarbejdspartner for mange i kulturlivet, Snapseriet ved Limfjordsmuseet, Hvalpsund Bogcafe, Laugene hos Hessels Venner, og de ”7 foreninger” i Østerbølle, Testrup og Simested, som samarbejder  om større kulturelle oplevelser, sagde Jane Bonnerup.

-Vær stolt af, at blive indstillet til prisen og over at modtage den. Det er et stort skulderklap til jer og bevis for, at I har gjort en forskel for andre. Kulturprisen er blevet uddelt siden 2007 og gives som anerkendelse til en person eller gruppe, der har ydet en særlig indsats for kulturlivet i Vesthimmerland, fortsatte Jane Bonnerup.

Formanden for kulturrådet, Gitte Thillemann, Farsø, løftede  sløret for vinderen.

Stort engagement
Årets prismodtager var Hessel Venners Laug, der er kendt for engagement, hårdt arbejde, ofte med sved på panden, men også med gode råd og en tår kaffe.

Hvad enten man møder årets prismodtager en varm sommerdag eller en kold efterårsdag, bliver man øjenvidne til oplevelser for alle sanser, for der er både noget at se på og lytte til, men man  kan også smage og dufte, ja endda fornemme stemningen i det, der sker, sagde Gitte Thillemann.

– I har gennem mange år formået at formidle et stykke dansk kultur på en levende, engageret og fængslende måde. I begyndte med nogle få håndværkslaug, men har stille og roligt øget udbuddet. Alle laug sætter en  ære i at bevare historien og kulturen i det håndværk eller den arbejdsgang, det omfatter, men også at formidle håndværket videre, sagde kulturrådets formand.

En aflysning
Efter prisuddelingen underholdt det store kor ”A Piece of Cake” ,  med rytmiske sange.

Og derefter skulle der have været et musikalsk foredrag med skuespilleren Jens Jacob Tychsen. Men kort forinden var der indløbet en meddelelse om, at han havde fået forfald. Mange havde løst billet til at overvære ”Hr. Weyse” på slap line. Musikhusleder Lisbeth Jagd havde prøvet at nå så mange som muligt beskeden om aflysning, men alligevel var en del mødt op. Alle tog aflysningen med godt humør og fik alligevel en god afslutning på en uge med masser af kultur for alle aldersklasser.

Jane Bonnerup afsluttede eftermiddagen med at omtale nogle af højdepunkterne fra ugen:

– Ugen begyndte med åbning af kulturugen med 300 gæster på Versalift i Farsø – og programmet for dette års kulturuge spænder bredt. I det store program har der været noget for hoved, krop, hænder og sanser. Og det er jo det, der er fantastisk med kulturen. Den bevæger sig i mange retninger, sagde Jane Bonnerup og konstaterede at et er sikkert: Vi kommer til at leve højt på den fælles succes og indsats som Kulturugen 2023 har været.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!