Godt, at der holdes fast i traditionerne

Det store juletræ blev tændt præcist klokken 16.25 sammen med gadelyset i Aalestrup.

Knaberkongen talte ved juletræstænding i Aalestrup

AALESTRUP: Det var Knaberkongen 2022, Henning Als, Simested, der holdt tale i forbindelse med juletræstændingen på Store Torv i Aalestrup søndag. Arrangementet samlede 400 til 500 børn og voksne, og Henning Als roste Aalestrup Handel & Erhverv for at holde fast i traditionen.

– Det er virkelig med til at holde samling på byen, sagde Knaberkongen, som i sin tale mindede om, at der er mennesker i hele verden der ikke har de samme muligheder som os i den vestlige verden. Krigen i Ukraine er fortsat igang. Danmark støtter befolkningen, som ubegrundet er blevet invaderet af Rusland. Vi støtter i katastrofeområder, f. eks. oversvømmelserne i Pakistan, og det er vigtigt, at vi i vores lokalsamfund støtter borgere fra andre lande, som er bosat i Danmark af forskellige årsager. Vi kan hver især støtte hinanden i hverdagen – ønske dem velkommen som naboer i vores foreningsliv m.m., sagde Henning Als og rundede af med et håb om, at alle borgere i Aalestrup og omegn må få en god jul og et godt nytår.

I Aalestrup var det ellers tæt på, at julen var blevet sat på stand by på grund af energikrisen, men Vesthimmerlands Kommune vurderede, at forbruget ville blive begrænset de steder hvor julebelysning er udført med led-lys.

Henning Als rettede en tak til Lions Club for opsætning og vedligehold af julebelysningen, og til Mæglerringen ved Sofie Staun, Aalestrup, for det høje, flotte juletræ som hun har sponseret. Desuden blev der rettet en tak til Aalestrup Handel & Erhverv for støtte til foreningslivet i byen – en støtte der er med til at skabe liv i foreningerne.

På torvet var der boder og underholdning hele eftermiddagen. Byens nye sangkor Himmerlyd fik en smuk debut. Der blev også sunget af kirkens børnekor. På torvet var der forskellige boder med mad, drikke, tombola, salg af bogen “Barn af Himmerland”, salg af billetter til den kommende nytårskoncert og meget andet. Desuden havde filialdirektør Poul Pedersen, Sparekassen Danmark, funktion som “omvandrende” café, idet han serverede varm kaffe fra en rygmonteret kaffebeholder.

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!