Frygt i Gedsted for skole-degradering

Arkivfoto.

Stor omvæltning for lille besparelse

Gedsted: Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune er blevet pålagt at komme med forslag til besparelser for fem mio. kr.

Som det er nævnt i denne uges Vesthimmerlands Avis, kan det betyde sammenlægning af ledelsen for kommuneskolerne i Gedsted og Aalestrup. 

Formanden for skolebestyrelsen ærgrer sig over udviklingen efter en lang periode med udvikling af Gedsted Skole.

– Jeg er bekymret over den slags besparelser. Det er en stor omvæltning for en lille besparelse, når man tænker på de store personlige konsekvenser, det kan få på det samarbejdsmæssige mellem lærerkollegiet og ledelsen på begge skoler. Det kan være en kæmpestor degradering af vores skole som selvstændig, og man går jo en usikker fremtid i møde, fordi næste skud i bøssen er, at det bliver til en skole, siger Henrik Heshe.

Med et elevtal på 79 i Gedsted og 280 i Aalestrup er skolen i stolebyen absolut lillebror, men uanset børnetal mener formanden i Gedsted, at der er fundet en fornuftig model i Vesthimmerlands Kommune, som muliggør en fornuftig drift af skoler uanset elevtal. 

– Der er lavet en plan for, hvordan man fordeler pengene mellem skolerne. Den plan lever vi under, og jeg synes, den er retfærdig. Planen tilgodeser små og store skoler. Hvis man vil degradere en skole til at være en slags underskole eller biskole, så skal man bruge penge på koordinering. Det er der ikke lagt op til på nuværende tidspunkt. Vi har bevist på vores lille skole, at vi er i stand til at levere et fortræffeligt resultat på trods af de begrænsede økonomiske muligheder, og vi ser helst, at vi fortsætter med en lokal ledelse, tæt på medarbejdere, elever og forældre, siger Henrik Heshe. 

Selv har to af hans tre børn været igennem de seks årgange på Gedsted Skole, og den yngste går i 5. 

Med en plads i skolebestyrelsen siden 2006 har Henrik Heshe været med siden tidligere sparetider, hvor der skulle skæres vigtige steder. Men Gedsted Skole bestod, og i de senere år er der bl. a. kommet et integreret børnehus til. 

– De 16 år har været en turbulent tid, hvor vi kom væk fra tider med besparelse, til tider hvor vi kunne koncentrere os om driften og udvikling. Det er altid træls, når der skal spares. Vi taler faldende børnetal i Vesthimmerlands Kommune, men det drejer sig også om at finde et råderum for politikerne. Der kan jeg være bange for, at pengene bliver brugt på guldrandede løsninger. F.eks. Kulturbussen – er det virkelig 500.000 kr. værd at køre ungerne rundt til kommunale tilbud? På de ture, vi har været på, har busserne været en del af planlægningen. Jeg ville hellere, at de gode ideer kunne komme ud af den almindelige drift i samarbejde med politikerne, siger Henrik Heshe.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!