Caminoen førte IT-mand fra Hornbæk til Vestrup

Jørn Weirsøe, Vestrup, (t.v.) mødte Tomislav Krnić på Caminoen. Det blev til en fælles tur og en film om turen.

Prisvindende rejsedokumentar om 800 km ad Caminoen vises i Bio Aalestrup

VESTRUP: Mange har gået Caminoen i Frankrig og Spanien, men for Jørn Weirsøe, Vestrup, blev det ikke blot en særlig oplevelse. Det blev til en prisvindende film om turen og førte samtidig til en total ændring af hans liv.
Filmen vises mandag, 29. maj i Bio Aalestrup, hvor både Jørn Weirsøe og Tomislav Krnić, der har lavet filmen, indleder med at fortælle om filmen, og efterfølgende svarer på spørgsmål. Der er tale om en Danmarkspremiere.
Filmen, der er en rejsedokumentar, hedder “People Are the Way” og beskriver en rejse på 800 kilometer. Tomislav Krnić begynder turen alene. Det samme gør Jørn Weirsøe, men undervejs ender de i selskab med 10 andre. Filmen beskriver deres tur, tanker og oplevelser.
Tomislav Krnić, der er fra Kroatien, viste i 2022 filmen på den kroatiske rejsefestival i Šibenik. Her vandt den prisen for den bedste rejsedokumentar.
Filmen præsenterer Tomislav Krnićs og hans elleve ledsageres oplevelser og indtryk på pilgrimsrejsen til Camino de Santiago. Sammen med Krnić, der fortæller filmen, møder vi Akutsu Hirokazu fra Japan, tyskerne Laura Lib og Chris Klett, danske Jørn Weirsøe, schweiziske Victoria Franzon, Paula Fontgivella og Domingo Ortega Plan fra Spanien, hollandske Tanita van Kattenbroek, brasilianske Francisco Motta Kohlmann, Lydia Mulcahy fra Irland og Lucie Tratnip fra Frankrig.
Hver af dem, af deres egne grunde, med deres livs glæder og sorger, fra en eller anden indre drift og med forskellige mål, begav sig ud på en rejse på 800 kilometer. Alle gennemførte rejsen på godt 30 dage. Helt fremmede af forskellige nationaliteter, aldre, religioner, interesser og længsler påbegyndte de Sankt Jakobs pilgrimsrejse over tre bjerge under vinterforhold, og de ankom til deres destination – meget symbolsk – i foråret.

I 2018 sagde jeg mit job op. Jeg var på vej i nyt job inden for IT, men ville først gå Caminoen. På turen mødte jeg Tomislav ved en tilfældighed. Vi slog os sammen og efterhånden blev vi mange i en gruppe. Turen gav mig mange nye tanker, siger Jørn Weirsøe, der er gift med læge Charlotte Weirsøe, med praksis i Aalestrup.
De nye tanker fik indflydelse på både Jørn og Charlotte Weirsøe. De levede et godt liv i Hornbæk, men på Caminoen fandt Jørn Weirsøe ud af, at han var parat til at følge Charlotte Weirsøs livslange drøm om et liv med selvforsyning og køkkenhave. I stedet for at begynde nyt IT job tænkte han over hvad livet skulle bringe. Det endte med, at parret sammen fandt en lille gård i Vestrup. Charlotte Weirsøe solgte sin praksis i Helsingør, og turen gik fra Nordsjælland til en meget lille by i Vesthimmerland. Caminoen førte dem til Vestrup.
I dag går Jørn Weirsøe hjemme og passer gården. De tilhørende hektar bliver dyrket økologisk, og de holder et par grise, kalkuner og lidt andre dyr.
Tiden er også blevet brugt til at lave danske undertekster til rejsedokumentaren om Caminoen.
Jørn Weirsøe nyder livet i Vestrup, og engagerer sig i mange ting. Heriblandt som frivillig i Bio Aalestrup, så det er helt naturligt, at filmen først vises der.

Del
Vil du læse mere af
Torsten Hansen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Torsten Hansen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!