Aktiv Fjelsø-borger blev Knaberkonge i Aalestrup

Knaberparret 2023, Jørgen Østergaard og Jasmin Winther.

AALESTRUP: Et populært indslag ved Knaberfesten i Aalestrup var kåring af et nyt Knaberpar. Det blev Jørgen Østergaard og Jasmin Winther.
Konferencier Per Bisgaard afslørede, hvem det nye regentpar for 2023 skulle være.
Forinden var scenen bag Per Bisgaard blevet indtaget af de seneste 10 års Knaberkonger, -dronninger, -piger og -prinser, som ankom til festpladsen i flotte veteranbiler. Det skulle gå standsmæssigt til fra frokosten hos den afgående Knaberkonge, og bilerne kørte helt frem til scenen for at sætte de prominente passagerer af.
Først blev der taget afsked med det afgående Knaberpar, Henning Als og Sille Kragelund Martinussen, der var enige om, at det havde været et travlt år med mange aktiviteter, men også et dejligt år, hvor de havde fået en masse gode oplevelser og tjent penge til Knaberfonden.
Per Bisgaard takkede parret for en god indsats og fik den gamle 100 kr. seddel fra 1967, leveret tilbage, så den kunne gå videre til den nye regent.
Aktiv sportspige
Først blev Knaberpigen Jasmin Winther præsenteret – en rigtig Knaberpige født uden for byskiltene i Aalestrup. Forældre er tilflyttere fra Kronjylland.

Hun blev født i 2003 og er den ældste i en søskendeflok på tre. Hun begyndte livet i dagpleje, og fik senere plads i en af kommunens børnehaver. Hun har gået på tre skoler i Knaberriget heriblandt Aalestrup Skole og Aalestrup Realskole. Vores Knaberpige afsluttede sin ungdomsuddannelse på Viborg Katedralskole, hvor hun sidste år blev student, sagde Per Bisgaard.
Jasmin Winther har lige fra barn været aktiv med svømning, badminton, gymnastik og håndbold. Hun har i de senere år virket som spiller, træner, holdleder og dommer.
Hun har været vant til at hjælpe til derhjemme med huslige pligter, men har også haft forskellige fritidsjobs. Hun har gået med aviser og været livredder i friluftsbadet. Hun har arbejdet på en større kro i nabolaget og har hjulpet sin far med at dele materiale ud til messekunder og har kundetække, sagde Per Bisgaard og røbede, at han kender den kommende Knaberpige særdeles godt, idet han har undervist hende, mens hun var elev på Aalestrup Realskole.

Allerede i folkeskolen var hun klar over, at hendes fremtidige uddannelse og jobkarriere skulle være indenfor sundhedsområdet. Hun er nu startet på en bachelor på UCN i Aalborg, og håber efter sommerferien at kunne skifte over til universitetet for at læse medicin, sagde Per Bisgaard.
Jasmin Winther fik det obligatoriske røde bånd af den afgående Knaberpige, Sille, vandrepokalen skiftede hænder og Jasmin fik også gave og blomster.
Aktiv foreningsmand
Om den nye Knaberregent kunne Per Bisgaard fortælle:

-Det er en vaskeægte Knaber født nogle kilometer udenfor bygrænsen. Han kan om nogle få dage fejre sin 58 års fødselsdag. Den nye konge er født og voksede op på landet på en gård, hvor han og to søskende hjalp til, men hvor der også var tid og rum til at lege, gå til spejder og spille fodbold i den nærliggende lille landsby.
Folkeskolen blev afsluttet med en 10. klasses eksamen på en lokal skole, hvorefter han søgte ind på teknisk skole og tog en EFG basisuddannelse. Det var nødvendigt at flytte fra de trygge omgivelser på gården, men det gav også en ekstra erfaring og pondus, at skulle klare sig selv.
Desuden tjente han lommepenge ved at gå med aviser. Det blev også til et eftermiddags- og weekendjob på en nærliggende gård, hvor han i flere år var fast medhjælper og i dag stadig har tæt kontakt til de nuværende ejere.
Umiddelbart efter tiden på teknisk skole fik han en læreplads som håndværker, og på sin 21 års fødselsdag stod han med svendebrevet i hånden og havde arbejde. Han havde fået en fast kæreste – ja faktisk lærte han hende at kende i folkeskolen.

-Vores nye regent er enhver arbejdsgivers drøm. Antallet af arbejdspladser kan efter næsten 40 år tælles på en hånd, og han er aldrig kommet for sent på arbejde. . I 1988 flytter parret sammen i en lejlighed i Aalestrup, mens hun studerede i Aarhus forsørgede han dem begge ved at være murerarbejdsmand.
I 1990erne besluttede de at købe ejendom sammen. Herefter blev familien i løbet af seks år forøget med tre børn, sagde Per Bisgaard.
Gennem mere end 40 år har den nye Knaberkonge haft utallige bestyrelsesposter, leder og trænerjobs.
En stor indsats
Regenten har været aktiv i mange foreninger og bestyrelser. Knaberfesten har været et af holdepunkterne – det er blevet til mere end 30 år på festpladsen med mange forskellige opgaver.
I kraft af sin håndværkeruddannelse har han lavet meget praktisk arbejde. Han har været med til at bygge klubhus, lavet bordopstillinger, tilbygninger og reparationer. Vigtige bestyrelsesposter er bestridt i sportsforening, spejder, skole, vandværk, beboerforening, og på de skrå brædder har han vist sine evner til at få ting til at fungere i mere end 15 år.
Den sparsomme fritid er brugt til ferier i Danmark. Cykelferier har været højt på dagsordenen, og det er blevet til mange kilometer med telt, soveposer, potter og pander rundt i landet, men familien har også taget større ture ud i den store verden. USA rundt med alle tre børn, og den seneste længere rejse gik til New Zealand.
Jørgen Østergaard er ivrig jæger, men også sporten har betydet meget.

Vores kommende regent har dyrket fodbold, håndbold, badminton og cykling, men hans force er helt sikkert på det organisatoriske felt. I mere end 10 år har han været bestyrelsesmedlem og senest formand for en lokal støtteforening, som år efter år giver støttebeløb på mere end 100.000 kr. til den lokale idrætsforening. Senest har foreningen holdt et håndboldstævne med deltagere fra stort set hele Danmark.
Jørgen Østergaard blev betegnet som en aktiv borger klar til at overtage rollen som regent i Knaberriget og med energi, lyst og vilje til at sikre det økonomiske fundament under den store idrætsforening i Aalestrup.

Knaberkomiteen har indstillet Jørgen Østergaard til Knaberkonge 2023, afslørede Per Bisgaard, hvorefter Jørgen Østergaard fik den høje kongehat sat på hovedet af den afgående Knaberkonge Henning Als og fik overrakt Kongebrevet og blomster – og den gamle 100 kr. seddel – som parret skal få til at yngle inden de næste år træder op på scenen til Knaberfesten.
Den nykårede Knaberkonge fik mikrofonen for at sige et par ord. Han sagde, at det er en stor ære, og at han var glad for at påtage sig hvervet, som han vil bestride på bedste vis sammen med Knaberpigen Jasmin.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!