Aggersborg som Verdensarv – afgørelsen kommer om få timer

Om tre timer ved vi, om Aggersborg og de andre ringborge kommer på UNESCO liste over verdensarv.

VESTHIMMERLAND: Om få timer bliver Aggersborgs og de andre vikingeborges skæbne som UNESCO verdensarv eller ej afgjort. 

Beslutningen om de skal tilføjes til UNESCOs liste skule i første omgang være truffet mandag, men det er blevet fremrykket, så der kommer svar omkring kl. 15:30 i søndag 17. september.

– Ja, jeg har hjertet helt oppe i halsen, og sommerfuglene er gigantiske som i urtiden, siger en meget håbefuld museumsdirektør Broder Berg om de næste tre timers tid, når der fældes dom til UNESCO konventionen. 

Arbejdsgruppen samles for at følge afgørelsen og forhåbentlig kunne fejre sammen, men uanset udfaldet er Broder Berg fortrøstningsfuld på vegne af de fem ringborge fra vikingetiden.

– Det er perspektiverne i det. Hvis det lykkes at blive udnævnt til verdensarv, kan vi jo komme videre i mange processer med forskning og formidling. Turismeudviklingen og vidensudviklingen og herunder forskning i samarbejde med de andre ringborge og universiteter. Men uanset er ringborgene af stor betydning, og det store arbejde med ansøgningsprocessen er på ingen måde spildt, siger Broder Berg.

Man kan følge processen live på UNECOs hjemmeside på:

https://whc.unesco.org/en/sessions/45com/?fbclid=IwAR3CKT7uQmPlbTnJeFrMM…

I Danmark er Roskilde Domkirke, Kronborg Slot, Stevns Klint, Vadehavet, Christiansfeld, Jelling Monumenterne og Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland alle UNESCO Verdensarv.

I Grønland er Kujataa nordbo- og inuitlandbrug ved randen af indlandsisen, jagtområdet Aasivissuit-Nipisat og Ilulissat Isfjord UNESCO Verdensarv.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!