Aalestrup kan måske blive et nyt Støvring

Kurt Friis: - Måske kan Aalestrup blive et nyt Støvring.

AALESTRUP: Den positive udvikling i Aalestrup i de senere år blev omtalt ved borgermødet i rosenparkens pavillon forleden, og der kom en helt ny vinkel på, da medlem af byrådets økonomiudvalg, Kurt Friis Jørgensen (V), Ullits, tog ordet.

-Måske kan Aalestrup blive et nyt Støvring, sagde Kurt Friis med henvisning til den eksplosive udvikling der har været i og omkring Støvring efter Motorvej E45 blev anlagt.
Kurt Friis slog fast, at arbejdspladser er utrolig vigtige for udviklingen i en by. Og i Aalestrup er der i de senere år skabt rigtig mange private arbejdspladser.
Tidligere i mødet var det blevet påtalt af bl. a. ordstyreren, Karl W. Carlsen, at der er mangel på jord til erhvervsgrunde i Aalestrup, og at man frygter, at den erhvervsmæssige udvikling bliver stækket, hvis ikke kommunen får mere fart under fødderne end hidtil.

-Jeg er bekendt med, at Vesthimmerlands Kommune er igang med at planlægge et nyt erhvervsareal i Aalestrup. Der har også været talt meget om en kommende motorvejsforbindelse, som måske kommer til at gå forbi Aalestrup. Det vil give nye muligheder for byen, og derfor kan Aalestrup måske udviklingsmæssigt blive et nyt Støvring på sigt, sagde Kurt Friis.
Kurt Friis var een ud af syv kommunalpolitikere på mødet, og han lagde ikke skjul på, at man i byrådet kommer til at se på strukturen for bl. a. administrationsbygninger i Vesthimmerlands Kommune.
En anden politiker, Allan Ritter (K), Løgstør, oplyste at strukturdebatten i byrådet var politisk bestemt. På et møde 8. juni 2022 var forslaget om at samle kommunens administration til debat, og det blev dengang besluttet at udarbejde flere scenarier, som byrådet efterfølgende skal tage stilling til, sagde Ritter.

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!