130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Sundhedshusets lejere åbnede dørene for alle de fremmødte ved den officielle indvielse.

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

AALESTRUP: Med solen i ansigterne blæste de fire hornblæsere – BLICHLEJ – til velkomst ved åbent hus arrangementet, da Aalestrup Læge- og Sundhedshuset ved Testrupvej officielt blev indviet. 

Mange borgere havde fundet vej til begivenheden, som blev indledt med en tale af formanden for Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus, Per Bisgaard. Han udtrykte en tak til Initiativgruppen, som i mere end fire år har brugt mange timer på at få gennemført projektet. Han rettede en speciel tak til Thomas Vestergaard og Jørgen Monrad, som havde en ydet en ekstraordinær indsats. Begge har helt fra start deltaget i styregruppen nedsat af Vesthimmerlands Kommune og har lagt et stort arbejde i at styre byggepladsen, udbuds- og tilbudskontrakter og ikke mindst det svære arbejde med at skaffe finansiering til det 23 mio. kr. dyre byggeri.

Alle indlejere har helt fra start udtrykt stor tilfredshed med deres nye lokaler, og økonomien er holdt indenfor de afsatte rammer.

Formanden for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Asger Andersen, Vegger, ønskede fondsbestyrelsen og de fremmødte borgere til lykke med det nye læge- og sundhedshus. Asger Andersen udtrykte også tilfredshed med det samarbejde, som havde fundet sted mellem politikere, forvaltning, styregruppe og de initiativrige personer i Initiativgruppen.

– Dette byggeri er forhåbentlig kun en af flere etaper, som kan opføres her i Aalestrup, sagde udvalgsformanden.

Der vil med sikkerhed blive behov for flere sundhedstilbud tæt på borgerne, og her vil byggeriet I Aalestrup kunne være en rollemodel for andre sundhedshuse,  for eksempel i Farsø, hvor der er bevilget penge til opførelse af et lignende hus.

Tredje taler var regionsrådsformand Mads Duedahl, som var på sit første besøg i Aalestrup efter tiltrædelsen som formand for Regionsråd Nordjylland. 

– Jeg er dybt imponeret over den iver, som Initiativgruppen har vist for at få dette flotte byggeri op at stå. At en enkelt borger har givet en mio. kr. til projektet er jo ganske enestående. Jeg har faktisk aldrig stødt på noget lignende i min tid som politiker, sagde Mads Duedahl.

Regionsrådsformanden delte såvel Asger Andersens som Per Bisgaards ønsker om flere sundhedstilbud tættere på borgerne – gerne placeret i sundhedshuse fordelt over hele regionen.

Sundhedsvæsenet er stærkt udfordret med fortsat mangel på læger og sygeplejersker. Befolkningstilvæksten er ikke voldsom i Nordjylland, men der er flere aldersgrupper, især +85-årige, som vil vokse kraftigt i de næste årtier og kræve flere sundhedsansatte. Vi har store forventninger til det nye universitetshospital i Gistrup, men der vil fortsat være behov for mindre sygehuse som i Hobro og Farsø, og ikke mindst sundhedshuse, som det der nu er opført i Aalestrup.

Mads Duedahl sluttede med at invitere til fortsat godt samarbejde mellem region, kommune og det nye sundhedshus i byen.

Kiggede indenfor
Bagefter var der mulighed for at kigge indenfor hos de praktiserende læger, Aalestrup Fysioterapi, Aalestrup Optik og Aalestrup Tandlægeklinik. Det  benyttede mange af de 130 fremmødte sig af, og det var tilfredse borgere, som ved selvsyn kunne konstatere, hvad de har fået for deres donationer.

Lene Hansen, Aalestrup Optik var meget tilfreds med arrangementet, og fortalte de besøgende, at hun havde haft flere kunder end forventet efter sin flytning fra Vestergade til Testrupvej. Det samme gjorde sig gældende hos tandlægeklinikken, som havde oplevet en kundetilgang ud over det sædvanlige.

Rema holdt løfte
Dagligvarebutikken Rema 1000 havde helt fra starten lovet Initiativgruppen, at de ville give røde pølser, øl og vand, når projektet var gennemført – og det løfte blev indfriet.
Knaberdronning Anna Laustsen og knaberprinsesse Michelle Søndergaard var mødt op med Knaberpølsevognen, og der blev langet bød, pølser og drikkevarer over disken til de mange fremmødte.

– Vi var ovenud tilfredse med arrangementet, og ser frem til, at vi forhåbentlig kan leve op til forventningerne om at udvide sundhedstilbuddene i byen, siger formanden for Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus, Per Bisgaard efter arrangementet.

Del
Vil du læse mere af
Redaktionen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Redaktionen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!