Unge i Aalestrup får et udvidet klubtilbud

Rasmus Vetter (SF), Aalestrup, er formand for kommunens Beskæftigelsesudvalg, som ungdomsklubberne sorterer under.

Også ungdomsklub mandag eftermiddag

AALESTRUP: Fra årsskiftet får de unge i Aalestrup og omegn et endnu bedre ungdomsklubtilbud end hidtil.  Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerlands Kommune har nemlig besluttet at udvide åbningstiden i ungdomsklubberne, så der i Aalestrup fremover også holdes åbent tre timer mandag eftermiddag.
Åbningstiderne bliver også udvidet i de kommunale ungdomsklubber i Farsø, Løgstør, Ranum og Aars.

Ungdomsklubberne sorterer under Beskæftigelsesudvalget. Udvalget har byrådsmedlem Rasmus Vetter (SF), Aalestrup, som formand og har netop godkendt forslaget om udvidede åbningstider.

I august anmodede udvalget administrationen i Vesthimmerlands Kommune om at lave en beregning på, hvad det vil koste at udvide åbningstiden i ungdomsklubberne. I forbindelse med vedtagelse af budgettet i oktober blev der afsat 225.000 kr. til udvidelsen, og i november blev det besluttet, at sagen skulle fremlægges til endelig godkendelse inden årsskiftet.

UNG Vesthimmerland er blevet hørt i forbindelse med forslaget, og har anbefalet, at der holdes yderligere åbent i klubberne fordi man gerne vil give de unge et godt fællesskab lige efter skoletid og dermed mulighed for at få flere unge med i klubmiljøerne. UNG Vesthimmerand har fra  nogle unge hørt, at deres forældre kun tillader, at de tager i klub en aften om ugen. Derfor giver den udvidede åbningstid mandag eftermiddag i Aalestrup mening.

I forbindelse med udvidelsen skal der være to medarbejdere på job på samme tid, idet UNGVesthimmerland ikke kender besøgstallene for det udvidede tilbud. Ambitionen er, at 25 til 30 unge skal samles i åbningstiden og det kræver, at der er to medarbejdere til stede som kan understøtte ungdomsklubbens aktiviteter, trygheden og det positive fællesskab.
Det er besluttet at udvidelsen af åbningstiden skal evalueres efter et halvt år.

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!