Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Karl William Carlsen, Aalestrup Handel & Erhverv, og Per Bisgaard, Fonden for Aalestrup Læge- og Sundhedshus, giver hinanden håndslag på "Pyrit", som nu er placeret på Sundhedstorvet.

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

AALESTRUP: Næsten i ubemærkethed har kunstneren Bent Hagedorn-Olsens skulptur “Pyrit” i Aalestrup holdt flyttedag.

Efter en periode i hi på grund af vejarbejde i Vestergade, er skulpturen nu placeret på Sundhedstorvet ved det nye Aalestrup Læge- og Sundhedshus ved Testrupvej.

Da Vestergade skulle graves op og nyanlægges blev “Pyrit” fjernet fra sin oprindelige plads ved hovedindgangen til Bikubens daværende afdeling i Aalestrup. Formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, købmand Karl William Carlsen tog skulpturen i sin varetægt, og da planerne om et sundhedstorv ved Testrupvej blev offentliggjort åbnede der sig en mulighed for at den kunne placeres her. 

– Og den passer fantastisk godt ved sundhedshuset. Pyrit-krystallens egenskaber hjælper fysisk og psykisk. Bl. a. har Pyrit styrkende egenskaber for ben, skeletstruktur og dannelsen af celler, men også styrkende mod bronkitis, lungesygdomme, anoreksi.  Pyrit-krystallens energier gives videre til kroppen, så man opnår en perfekt fysisk tilstand, siger Karl William Carlsen, der har fået oplysninger af Bikubens tidligere direktør i Aalestrup, Tage Buhl.

“Pyrit” blev udført af Bent Hagedorn-Olsen i slutningen af 1991. Det var en gave til byen fra Bikuben, og skulpturen blev afsløret af folketingets formand, daværende minister H. P. Clausen.

Da Bikuben blev til Danske Bank, som senere forlod Aalestrup, stod “Pyrit” alene tilbage ved bygningen i Vestergade, og  da den store gaderenovering blev indledt i 2019, forsvandt den for at give plads til kloakeringsfolk og brolæggere – men kun for at blive sat i depot, og under skarp observation af formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, Karl William Carlsen.

Officielt er “Pyrit” nu overdraget med vedligeholdelsespligt og hvad dertil hører. Skulpturen blev overdraget forleden af Karl William Carlsen med Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus som modtager. 

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!