“De Grønne” klædt på til nye opgaver i Aalestrup

86-årige Poul Knudsen viser de nye jakker frem med navnet "De Grønne" påtrykt. Arbejdstøjet blev overrakt ved et statusmøde i Galleri Aalestrup i fredags.

AALESTRUP: “De Grønne” i Aalestrup – holdet af frivillige og ulønnede som løser forskellige opgaver i byen – var samlet i Galleri Aalestrup i fredags for at blive klædt på til fremtidige gøremål.
Deltagerne som er pensionister og efterlønnere med hænderne “skruet rigtigt på” fik en jakke og en skjorte af Aalestrup Handel & Erhverv og med tilskud fra Vesthimmerlands Kommune. Holdet består af 15 kvinder og mænd, og de var samlet for at byde de to senest ankomne frivillige, Tonny Kramer og Ejvind Hald, velkommen i sjakket. Det skete med kaffe, en dram, og franskbrødsmadder med rullepølse og ost – og så gav holdleder Poul Knudsen samtidig en kort status på de løste opgaver, og hvad der venter fremover.
“De Grønne” udfører på frivillig og ulønnet basis småopgaver som ellers ikke ville blive udført. Det kan være vedligehold med maling og småreparationer i rosenparken og på campingpladsen, men også oprydning i byens gader, ligesom der bruges mange timer i og omkring Knabergården – senest med deltagelse i den lokale raparationscafe.
Men ved mødet bebudede 86-årige Poul Knudsen sin snarlige afgang fordi han har planer om at lade sig pensionere. Den beslutning var der nu ikke så mange der troede på. Poul Knudsen har været med fra “De Grønnes” første dag for snart 15 år siden – og nyder sammenholdet i sjakket. Han glæder sig over hver eneste opgave, der er udført.

86 årige Poul tænker på afløser
For ogaverne var ikke blevet udført, hvis ikke “De Grønne” havde påtaget sig dem. Omvendt udfører vi ikke arbejde, som kommunens folk eller erhvervsdrivende skal klare, sagde Poul Knudsen, som gerne ser, at gruppen af frivillige hele tiden er på 15 kvinder og mænd.
“De Grønne” i Aalestrup deles op i arbejdshold, og Poul Knudsen ved hvilke kvalifikationer deltagerne hver især har. Han ved også, at samværet og kaffepauserne betyder meget, og glæder sig over, at både kommunen, Plejecenter Aaglimt, Aalestrup Handel & Erhverv, biblioteket og andre holder kaffekanden varm, mens “De Grønne” er i sving.
Hvem der skal afløse Poul Knudsen er stadig uafklaret. Fhv. købmand Karl William Carlsen har været bragt i forslag, og vil gerne hjælpe, men han vil ikke påtage sig opgaven med den fulde ledelse af holdet, som bl. a. rydder op i gaderne om morgenen dagen efter Nytårsaften. Her har tidligere Falck-redder Henning Hougesen budt ind med assistance, idet der er tradition for at “De Grønne” mødes til kaffe i Superbrugsen efter dagens dont.

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Send en mail til Nordjyske Distribution på reklamation@dnmh.dk, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området.

Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!