Et barskt foredrag i Aalestrup-forening

Helle Thorngaad Jessen fortalte om en opvækst i skyggen af sin mors død - dræbt af sin far.

AALESTRUP: Foreningen Aktive Kvinder Aalestrup har indledt efterårets foredragsrække med et foredrag af Helle Thorngaard Jessen.
Hun fortalte om, hvordan hun og hendes to brødres verden brød sammen, dengang deres far dræbte deres mor, og hvordan det affødte skam og fortielse i årtier.
Broderen på seks år kom til faderens familie, broderen på 18 år måtte klare sig selv, og Helle på 14 år fik ophold hos en moster.

Men ingen spurgte ind til hvordan de havde det, og ingen hjalp dem med at bearbejde traumet.

Da moderen var begravet, stod Helle Thorngaard Jessen ved kanten af gravstedet og kiggede ned på kisten og skreg: “Mor, jeg vil aldrig glemme dig”.
Den eneste, som reagerede på hendes skrig, var præsten. Han tog hende i sin favn og sagde de ord,s om har fulgt hende hele livet: “Helle, din mor vil heller aldrig glemme dig”.
Præsten var det første menneske, som tog hende i sin favn og trøstede.

Moderen blev begravet en lørdag, og mandag fulgte hendes onkel med hen til hendes nye skole og nye klasse, og det var så det. Ingen goddag eller velkommen.
Senere døde Helle Thorngaard Jessens moster og alle sagde, at det var synd for hendes børn, at de havde mistet deres mor. Ingen tænkte på Helle, hun havde jo mistet både sin mor og moster.

Helle Thorngaard Jessen tog realeksamen, og kom på husholdningsskole. Først her åbnede hun for sin skæbne overfor en veninde. Det var første gang, hun fortalte om det.
Efter flere års arbejde, tog Helle Thorngaard Jessen familie terapeut-uddannelsen, og den bringer hende i forbindelse med børn og familier ramt af sorg savn, men hun ved, hvordan hun kan hjælpe.

Det blev en spændende aften for tilhørerne med et foredrag, der gav stof til eftertanke på vejen hjem.
Næste foredrag hos Aktive Kvinder Aalestrup er med Henning Frandsen, der fortæller om de “kriminelle og åndssvage” mænd på Livø, og de ”sexuelt løsagtige” piger på Sprogø.

Del
Vil du læse mere af
Ture Damtoft
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Ture Damtoft

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Send en mail til Nordjyske Distribution på reklamation@dnmh.dk, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området.

Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!