Musikevent i Aalestrup gentages til september

Per Bisgaard, Brian Svendsen og Mette Dam vil igen i år sørge for den musikalske del af musikweekenden i rosenparken.

AALESTRUP: For fjerde gang bliver der arrangeret en ”minifestival” med musik og underholdning i Aalestrup.
Musikarrangementet med Den jyske Rosenpark i Aalestrup som den flotte ramme, er i planlægningsfasen lige nu.
De første to gange blev aktiviteten gennemført i sommerferieperioden, men af forskellige årsager blev den sidste år flyttet til første weekend i september, og i år har arrangørerne valgt den anden weekend i september.
– Det kan være svært at samle musikere og hjælpere i ferieperioden. Så vi håber, at sommervejret vil holde til september, siger tovholder på arrangementet, Per Bisgaard, Aalestrup.
Tidligere har man kaldt arrangementet ”Musik for Alle”, for det er en blandet landhandel med solister, kor, fællessang og meget mere. Sidste år blev titlen udvidet med ”Sammen kan vi mere”!
I år bliver der igen tilføjet – ”en musikalsk weekend”.
De første to år varede arrangementet kun en enkelt dag – men da arrangørerne mente, at der er så meget lokalt at byde på, blev det sidste år holdt over to dage.
Det er Musik- og Teaterforeningen ”Membranen” og Den jyske Rosenparks bestyrelse, der igen har stukket hovederne sammen for at tilbyde byen og egnens borgere gode musikoplevelser.
I år er der indledt et samarbejde med Aalestrup Naturefterskole, der bidrager med forskellige aktiviteter, som sikkert vil være spændende for både børn og voksne.
Stort program
Arrangementet sidste år blev en stor kunstnerisk succes, og var desuden meget velbesøgt.
Lokale sangere og amatørmusikere inviteres til at synge og spille for de borgere, som har lyst til at lytte til god musik, og som vil nyde parkens flotte roser og spise lidt godt mad.
– Vi vil, også i år, sørge for at etablere en god scene med tag over, så de optrædende, i tilfælde af mindre godt vejr, kan stå beskyttet, og ikke mindst, at det er optimalt for tilskuerne at se de optrædende, siger Poul Hjul Andersen, som er formand for Membranen.
Arrangementet er en stor opgave for de to foreninger. Der skal opsættes scener, indlejes musikudstyr, opstilles bænke og borde, og tilberedes og serveres mad, drikkevarer og meget mere.
Bestyrelsesmedlem i Den jyske Rosenpark, Per Bisgaard, har til opgave, sammen med Mette Dam og Brian Svendsen, at kontakte lokale musikere og sangere. De har allerede tilsagn fra flere, som gerne vil medvirke, og deres håb er, at samle mange til at optræde, så det bliver en vifte af musikalske oplevelser for alle aldersklasser.
Mette Dam og Brian Svendsen er også i år en stor del af arrangementet. Det er allerede nu lykkedes dem at sammensætte et program på mere en 10 timer – fordelt over de to dage.
Planen er også, at der igen bliver fællessang på den store plæne ned mod Simested Å. Her vil kunstnerne, sammen med publikum, synge sange fra Højskolesangbogen.
Arrangørerne er også godt i gang med at søge sponsorater til at dække arrangementets omkostninger, så der igen bliver fri entre for publikum.
Dog vil der være et par arrangementer med entre, bl. a. lørdag aften i pavillonen med spisning og optræden af sanggruppen ”De Vise”.
– Vi er glade for igen at kunne tilbyde en musikalsk weekend i rosenparken. Amatørmusikken har i den grad slået rødder i Vesthimmerland – og det skal vi benytte os af – at sørge for gode rammer og oplevelser for disse mange musikalske mennesker, som gerne stiller sig til rådighed for os som borgere, siger Per Bisgaard.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Send en mail til Nordjyske Distribution på reklamation@dnmh.dk, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området.

Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!