Tre i Aalestrup skaffer økonomi til Carpe Diem

Formand Poul Erik Jensen med den store check, han modtog, da AAB og Spar Nord gav en stor donation til den velgørende forening.

AALESTRUP: Foreningen Carpe Diem med hjemsted i Aalestrup støtter kritisk syge og socialt udsatte børn og deres familier.
Det kræver penge fra kontingenter og donationer, og derfor har formanden, Poul Erik Jensen, Aalestrup, allieret sig med et lokalt hold på tre personer, som skal hjælpe med at tilvejebringe flere penge til arbejdet.
De tre som nu er trukket i arbejdstøjet for Carpe Diem, er tidligere brugsuddeler Per Mortensen, Aalestrup, forhenværende pensionsrådgiver Lasse Pedersen, Aalestrup, og tidligere købmand Karl William Carlsen, Aalestrup. Desuden er tidligere skoleinspektør Elly Andersen, Hvam, tilknyttet som fondsansøger.

-Med dette stærke felt håber vi, at Carpe Diem får mulighed for at hjælpe endnu flere end hidtil, siger Poul Erik Jensen.


De tre nye lokalkendte skal hjælpe med at skaffe penge til foreningens arbejde ved bl. a. at tegne firmamedlemskaber, personlige medlemskaber, søge fonde og yde assistance ved andre former for hjælp.

100 ansøgninger
Poul Erik Jensen oplyser, at Carpe Diem allerede har modtaget 100 ansøgninger i år. Så mange ansøgninger havde foreningen ikke i hele 2023, og det store antal har krævet en omorganisering af arbejdet med bevillinger, der nu foretages af et udvalg på fire personer efter retningslinjer vedtaget af den samlede bestyrelse.
I år har foreningen medvirket til at sende 23 unge på efterskole.

-Mange teenagere, der kommer fra et hjem, der er ramt af kritisk sygdom eller er socialt belastet på grund af alkohol, stoffer, kriminalitet, psykisk syge forældre eller andet, får mulighed i den kritiske alder for at få en god udvikling i deres videre liv. Projeket er meget givende, men kræver også megen økonomi, siger Poul Erik Jensen.


De 100 ansøgninger om økonomisk hjælp spænder fra et ønske om at komme på weekendophold, i sommerland, zoologisk have, til køb af en skoletaske, fødselsdagsarrangement, sommerhusophold, konfirmation, psykologhjælp – og som tidligere nævnt – efterskoleophold.

29 hjælpere
Carpe Diem-foreningen har 29 hjælpere tilknyttet, som hver især yder assistance på mange forskellige måder.
Og opgaver er der mange af. Carpe Diem går inden længe igang med planlægning af julehjælpen 2024. Her giver Røde Kors, Aalestrup, et gavekort til trængende familier, og Carpe Diem giver gaver til børnene.
I 2025 arrangeres en sommerlejr af et Carpe Diem-udvalg bestående af Poul Møller, Vagn Hedegård og Jørgen Overgaard fra Aalestrup, og de er netop gået igang med forberedelserne.

13. marts næste år bliver der holdt en velgørenhedskoncert. Det bliver med Johnny Hansen og Kandis.
På generalforsamlingen blev der godkendt en vedtægtsændring, så foreningen kan støtte kritisk syge og socialt udsatte børn. Tidligere var det kræftramte og socialt udsatte børn og deres familier.

-Ændringen skyldes flere henvendelser fra familier med andre former for kritisk sygdom end kræft. Samtaler med børnehospice og sygehuse, har også været medvirkende til ændringen. Da kræft også indeholdt i formålet, har man fundet det helt naturligt at foretage ændringen, siger Poul Erik Jensen.


Det er i øvrigt formandens ønske, at flere vil fortælle om Carpe Diem, så foreningen kan hjælpe endnu flere end hidtil, og at flere får interesse for arbejdet og dermed lyst til at støtte økonomisk.

Del
Vil du læse mere af
Thorkil Christensen
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Thorkil Christensen

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Send en mail til Nordjyske Distribution på reklamation@dnmh.dk, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup området.

Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!